ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Κάλεσμα για την επικοινωνιακή καμπάνια του MyWikipedia

Η Εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ, στο πλαίσιο των δράσεων της για προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και γνώσης πραγματοποιεί ένα κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia – Βικιπάιδεια, ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των άρθρων που περιέχει, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητά τους.

Η πρωτοβουλία αυτή,  στοχεύει μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση ευρύτερων τμημάτων της κοινωνίας και τη συμβολή τους στη διάδοση χρήσης της ελληνικής Wikipedia, στη διεύρυνση  της κοινότητας των συντακτών της ελληνικής Wikipedia. Στην ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας στον εμπλουτισμό και τη χρήση της εγκυκλοπαίδειας.

Κεντρική ιδέα είναι η Συμμετοχή στη wikipedia: Συμμετέχω  είτε ως συγγραφέας λημμάτων, είτε ως χρήστης, είτε ακόμη ως πρεσβευτής της αξιοποίησης της  εγκυκλοπαίδειας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όσους το επιθυμούν από τον χώρο της επικοινωνίας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους  για τη δημιουργία επικοινωνιακής πρότασης  της πρωτοβουλίας, με το οποίο θα στηρίξουμε τις προγραμματισμένες δράσεις μας: εκδηλώσεις, “summer camp”, παρουσιάσεις, εκπαιδεύσεις.

Η επικοινωνιακή  πρόταση της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της ελληνικής wikipedia, θα αναπτύσσεται σε καμπάνια (στο διαδίκτυο αλλά και στα παραδοσιακά – έντυπα μέσα ενημέρωσης) και θα έχει εφαρμογές σε αντικείμενα αναμνηστικά της δράσης λ.χ: μπλούζες, κούπες, memory stick, pins, γραμματόσημα- ενθύμια δράσης, και ότι άλλο μέσο κρίνεται πρόσφορο ανά περίπτωση.

Γνωρίζοντας την εμπειρία σας στο χώρο παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας με την κατάθεση προτάσεων – ιδεών στο “proposals AT ellak ΤΕΛΕΙΑ gr”. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.