ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Εργαστήρια για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia στη Σάμο

Μετά το επιτυχημένο εργαστήριο που διοργανώθηκε στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας η δράση για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia συνεχίζεται στη  Σάμο, με τη διοργάνωση workshop την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.00 στο Βαθύ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σάμου. Η δράση στο νησί της Σάμου θα συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, στο εργαστήριο ΑΛΚΜΗΝΗ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 10.00 το πρωί, στο Καρλόβασι.

Τα workshop διοργανώνονται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σάμου, τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το  Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), τους συντάκτες της Βικιπαίδειας,  στο πλαίσιο του έργου “Δες την Ψηφιακά 2.0” στο οποίο εμπεριέχεται η δράση για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά και αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την εξοικείωση με την χρήση της Βικιπαίδειας, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή της ελληνικής κοινωνίας.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, για να δηλώσετε συμμετοχή για το εργαστήριο της Τετάρτης επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη βιβλιοθήκη στο 22730-89854 και για το εργαστήριο της Πέμπτης με την κ. Καβαλιεράτου μέσω email στο kavallieratou @ egean.gr.