ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Wikipedia και Ψηφιακό Σχολείο

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακό Σχολείο του Υπ. Παιδείας, ανακοινώθηκε πρόσφατα η αξιοποίηση της Wikipedia και η διασύνδεση της με τα σχολικά βιβλία. Από την ομάδα του Υπουργείου Παιδείας για την δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου, έχει ξεκινήσει η διασύνδεση των σχολικών βιβλίων με την εγκυκλοπαίδεια. Το πρώτο δείγμα μπορείτε να το δείτε στο βιβλίο της Χημείας Β’ Γυμνασίου.

Μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί σύνδεσμοι και στα βιβλία: Φυσική, Πληροφορική, Μουσική, Οικιακή Οικονομία και Φυσική Αγωγή της Β’ Γυμνασίου. Πολλοί όροι δεν έχουν διασυνδεθεί είτε επειδή δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα λήμματα στην Βικιπαίδεια, είτε επειδή είναι ακόμη ελλιπή.

Στη σελίδα Σύνδεσμοι από σχολικά εγχειρίδια έχει δημοσιευτεί ο κατάλογος με τα λήμματα που είτε δεν υπάρχουν είτε θεωρούνται ελλιπή. Μπορείτε να τα επιμεληθείτε απευθείας ακολουθώντας τον συνήθη τρόπο συγγραφής στην Wikipedia. Αν συναντήσετε κάποια δυσκολία ή κάνετε κάποιον λάθος χειρισμό, μη φοβηθείτε, οι διαχειριστές και οι άλλοι συντάκτες της Wikipedia θα είναι πλάι σας και φυσικά μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια για κάθε απορία ή πρόβλημα. Ο κατάλογος θα ανανεώνεται καθώς συνεχίζεται η διασύνδεση και άλλων βιβλίων.