ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

“Περιοδεία” της Wikipedia σε Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο

Με μία μικρή “περιοδεία” σε Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο, συνεχίστηκε η πρωτοβουλία για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.

Στα τρία αυτά workshop συμμετείχαν κυρίως εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται για τη Διαδικτυακή Εγκυκλοπαίδεια και την χρησιμότητα της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη Λάρισα το workshop έγινε στις εγκαταστάσεις του 10ου Γεν.Λυκείου και υπεύθυνος ήταν ο κ. Ζήσης Καρασίμος, στον οποίο οφείλεται και η επιτυχία του workshop. Παρουσιαστές της Wikipedia ήταν ο Νίκος Παπαδημούλης και ο Γιάννης Γιανναράκης. Ο κ. Βασίλης Βλάχος απηύθυνε χαιρετισμό σαν εκπρόσωπος της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Στην Καρδίτσα το workshop έγινε στο 2ο ΕΠΑΛ και υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η Κα Αριστέα Μπασιακούρα. Το workshop διεύθυνε ο Γιάννης Γιανναράκης.
Στα workshops της Λάρισας και της Καρδίτσας σημαντική ήταν και η οργανωτική βοήθεια του κ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη υπεύθυνου πληροφορικής νομού Λάρισας.
Ανασκόπηση από το blog του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας:http://ur1.ca/41okn

Στο Βόλο το workshop διοργανώθηκε από την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Κλαψόπουλο και από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας με υπεύθυνο τον κ.  Αλέξανδρο Καπανιάρη.

Παρουσιαστές του workshop ήταν ο Κώνσταντίνος Σταμπουλής, ο Νίκος Παπαδημούλης και ο Γιάννης Γιανναράκης. Ο κ. Πέτρος Λάμψας απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Η πρώτη αυτή “εξόρμηση” στην Κεντρική Ελλάδα ήταν απόλυτα επιτυχής και έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikepedia στα Ελληνικά.

Leave a Comment