ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη για τη Wikipedia

Το Διορθόδοξο Κέντρο Αθηνών, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ και τους συντάκτες της Wikipedia, έκανε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με θέμα τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά, την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 20.00

Υπεύθυνες της διοργάνωσης ήταν η Κα Ιωάννα Κομνηνού, από το Διορθόδοξο Κέντρο Αθηνών και η Κα Ξανθή Χουλιάρα καθηγήτρια πληροφορικής από τη Ζάκυνθο.

Ο Μάνος Κεφαλάς ανέλαβε το δύσκολο έργο της παρουσίασης της Wikipedia και ο Μπάμπης Εγγλέζος παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 35 εκπαιδευτικοί. Επίσης συμμετείχαν και οι συντάκτες της Wikipedia Ευγενία Αμαξίδου, Γιώργος Γιαννόπουλος και Κωνσταντίνος Σταμπουλής.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν προγραμματισμένη για ένα δίωρο, αλλά τελικά κράτησε 3 ώρες.

Από το Διορθόδοξο Κέντρο Αθηνών μας ήλθε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Την Πέμπτη, 12/5/2011 και ώρα 8.00 μμ, στο πλαίσιο του online μαθήματος ΔΚΕΕ 05- “Wikis: η αξιοποίηση τους στη σχολική τάξη”, που διοργανώνει το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος,
έγινε η πρώτη τηλεδιάσκεψη από τους συντάκτες της Wikpedia για την προώθησή της στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επικεφαλής του μαθήματος και εκπαιδεύτρια είναι η κ. Ιωάννα Κομνηνού και συνεκπαιδευτές, η κ.Ξανθή Χουλιάρα, η κ. Μαίρη Φρέντζου και ο κ.Κωνσταντίνος Αντωνίου.

Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν “Wikipedia, το πιο διαδεδομένο wiki”. Οι συντάκτες εξήγησαν στους εκπαιδευόμενους τι είναι η Wikipedia και πώς μπορεί κάποιος να κάνει εγγραφή και να συντάξει-δημοσιεύσει ένα άρθρο σε αυτήν. Την κεντρική παρουσίαση έκανε ο Μάνος Κεφαλάς, με τη συνδρομή του Μπάμπη Εγγλέζου και των συντακτών της Wikipedia.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη χρήση της δωρεάν έκδoσης του WIZIQ. Η τηλεδιάσκεψη κρίθηκε ως εξαιρετικά αποτελεσματική, κρίνοντας από τα forum του μαθήματος, όπου εκδηλώθηκε μεγάλος ενθουσιασμός και διάθεση για συμμετοχή, αλλά και από τα πρώτα άρθρα που δημοσιεύτηκαν το ακριβώς επόμενο πρωινό.
Ο σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης είναι:

Οι εκπαιδευτές του μαθήματος και οι επιμορφούμενοι ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική επιμορφωτική προσέγγιση της Wikpedia.”

Leave a Comment