ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Ολοκλήρωση πρώτου κύκλου της δράσης

O πρώτος κύκλος της πρωτοβουλίας ξεκίνησε  με την εκδήλωση της 17ης Ιανουαρίου για τα 10 χρόνια της Wikipedia και τελείωσε στις 16 Ιουνίου με το workshop στο Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων.

Υπήρξαν εκδηλώσεις αρκετά πετυχημένες, όπως αυτές των της Βέροιας, των Ιωαννίνων, Σπάρτης, Καλαμάτας, Αταλάντης και του Ηρακλείου Αττικής.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και όλα δείχνουν πως όσο θα προχωρούν τα workshops τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον, γιατί θα αναπτύσσεται και η “ευγενής άμιλλα”

Οι συντάκτες της wikipedia που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είναι όλοι και όλες ευγενικά παιδιά, πρόθυμα πάντα να εξηγήσουν με υπομονή τα πάντα, ακόμα και όταν οι ερωτώντες γίνονται “επιθετικοί”, κυρίως σε θέματα αξιοπιστίας και “υπογραφής”

Ήδη από όλα τα μέρη της Ελλάδας που έγιναν workshops βλέπουμε να γράφονται άρθρα στη Wikipedia και ήδη τα άρθρα έχουν ξεπεράσει τις 63.000.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από την 1η περίοδο της Wikipedia θα είναι “οδηγοί” μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση στις περιοχές που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για workshop από Σεπτέμβριο, όπως είναι η Λειβαδιά, τα Τρίκαλα,ο Πειραιάς κλπ

Φωτογραφίες

Leave a Comment