ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Περιεχόμενο για το δήμο μας στη wikipedia

Με δεδομένο ότι η Wikipedia σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους παγκοσμίως και ότι περιέχεται σε αυτήν, αναδεικνύεται στις πρώτες θέσεις κάθε αναζήτησης στο διαδίκτυο, η ολοκληρωμένη παρουσία κάθε Δήμου της Ελλάδας όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στις ξενόγλωσσες εκδόσεις της Wikipedia, πολλαπλασιάζει την δυνατότητα επαφής με το παγκόσμιο κοινό.

Σήμερα κάθε ενδιαφερόμενος να πάρει πληροφορίες για μια περιοχή ή να την επισκεφθεί για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους, το κάνει “με ένα κλίκ” στο διαδίκτυο. Βασική πηγή πληροφόρησης είναι η δικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia η οποία είναι διαθέσιμη σε περίπου 270 διαφορετικές γλώσσες. Για τον λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία κάθε περιοχής στην Wikipedia, με πληρότητα και ακρίβεια. Όχι μόνο στην ελληνική γλώσσα, αλλά και στη γλώσσα του κοινού που πιθανά ενδιαφέρεται.

Ο εμπλουτισμός της Wikipedia με πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή κάθε δήμου και η μετάφρασή τους σε πολλές γλώσσες αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές επενδύσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή. Μπορεί να αποτελέσει δράση κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό

πηγή φωτογραφίας : http://www.flickr.com/photos/9899582@N05/2889552462/

 

Leave a Comment