ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Ομιλία στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Με την ομιλία του οργανωτικού υπεύθυνου της ΕΕΛ/ΛΑΚ κ. Μπάμπη Εγγλέζου, σαν τελευταίου ομιλητή, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, που έγινε στο νέο Δημαρχείο Περιστερίου.

Ο κ. Εγγλέζος μίλησε αρχικά για το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της ΕΕΛ/ΛΑΚ,έδειξε την κεντρική ιστοσελίδα της www.eellak.gr και αναφέρθηκε στα έργα που αναλαμβάνει και κυρίως εκείνα που ενδιαφέρουν της Βιβλιοθήκες.

-Αναφέρθηκε πρώτα στο openwifi και έδειξε το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης στο Internet που έχει δημιουργήσει η ΕΕΛ/ΛΑΚ, με τη βοήθεια εθελοντών και φορέων από όλη την Ελλάδα και τόνισε ότι πρέπει απαραιτήτως όλες οι βιβλιοθήκες να αποκτήσουν ασύρματο internet, αφού το κόστος είναι ελάχιστο, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι σύνεδροι.
-Αναφέρθηκε επίσης στα Creative Commons, που επίσης ενδιαφέρουν τις βιβλιοθήκες και κάλεσε τους παριστάμενους να παρακολουθήσουν τις επόμενες εκδηλώσεις της ΕΕΛ/ΛΑΚ για να ενημερωθούν αναλυτικά πως λειτουργούν τα Creative Commons
-Τέλος ο κ. Εγγλέζος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην “Πρωτοβουλία για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά”, που έχει αναλάβει η ΕΕΛ/ΛΑΚ, έδειξε την ιστοσελίδα Mywikipedia.gr και κάλεσε τους παρόντες βιβλιοθηκονόμους να την επισκεφθούν και να δηλώσουν συμμετοχή, είτε σαν υποστηρικτές της Wikipedia,είτε σαν μελλοντικοί διοργανωτές workshop.

O κ. Εγγλέζος ευχαρίστησε τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρόσκληση και για την τιμή που έγινε στη Wikipedia, να είναι το τελευταίο θέμα, με το οποίο έκλεισε το συνέδριο.

Η ομιλία, όπως και όλο το Συνέδριο, μαγνητοσκοπήθηκε:

Leave a Comment