ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Παρουσίαση της πρωτοβουλίας για τη Wikipedia στα στελέχη του Ευγενίδειου Ιδρύματος

Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία έγινε την Τετάρτη 1-2-2012 παρουσίαση της Πρωτοβουλίας για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά, στο προσωπικό και τα στελέχη του Ευγενίδειου Ιδρύματος.

Η παρουσίαση είχε σαν στόχο την γενικότερη συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα, για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν 20 άτομα από όλα τα τμήματα του Ιδρύματος και ο συντονιστής της πρωτοβουλίας, Γιάννης Γιανναράκης, ο οργανωτικός υπεύθυνος Μπάμπης Εγγλέζος και ο συντάκτης της Wikipedia Μάνος Κεφαλάς.

Από πλευράς ιδρύματος παρευρέθηκαν η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Κα Χαρά Πρίντεζη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ.Γιώργος Σκορδίλης και η κυρία Σοφία Ευγενίδου.

Μεγάλη έκπληξη απετέλεσε όμως η παρουσία του Διευθυντή του Πλανητάριου κ.Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος απεδείχθη ότι είναι μεγάλος υποστηρικτής της Wikipedia και μάλιστα έχει γράψει πολλά επιστημονικά άρθρα στα Ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.

Έτσι, ενώ είχε προγραμματισθεί να γίνει μια απλή παρουσίαση, αυτή εξελίχθηκε σε workshop, αφού οι παρευρισκόμενοι ζητούσαν να μάθουν όλο και περισσότερα για τη Wikipedia και για τη συγγραφή των άρθρων και κράτησε 3 ώρες με έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων.

 

 

 

 

 

Leave a Comment