ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Πρώτες εκδηλώσεις για την περίοδο 2012-2013

Με δύο νέες εκδηλώσεις, ξεκινάει η νέα περίοδος 2012-2013.
Από εφέτος η καμπάνια για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia, μετασχηματίζεται σε γενικότερη καμπάνια για το Ανοιχτό Περιεχόμενο, η οποία φυσικά θα παριλαμβάνει και τη Wikipedia.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ.Κων/νου 48) την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 14.00.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη του ΕΚΤ και θα είναι η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων, που κύριο σκοπό θα έχουν να αναλύσουν τη χρησιμοποίηση πηγών Ανοιχτού Περιεχόμενου για την τεκμηρίωση των λημμάτων στη Wikipedia. Η πρώτη αυτή εκδήλωση θα απευθύνεται κυρίως προς τα στελέχη του ΕΚΤ.

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής “Λίλιαν Βουδούρη” και θα είναι η πρώτη συνάντηση των Wikipedians για τη νέα περίοδο.

Παράλληλα η διεύθυνση της βιβλιοθήκης σχεδιάζει συνεργασία με Μουσικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, με σκοπό να γίνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις για τη χρησιμοποίηση πηγών Ανοιχτού Περιεχόμενου στη συγγραφή μουσικών λημμάτων στη Wikipedia

Τέλος προχωράμε στην οργάνωση συναντήσεων με καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι συννενοήσεις των οποίων είχαν αρχίσει την Άνοιξη, με σκοπό την αξιοποίηση της Wikipedia στην εκπαιδευτική διαδικασία και συμμετοχή των καθηγητών στο Wikipedia Ambassador Program.

 

 

 

Leave a Comment