ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Σελίδα wiki από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν.Ροδόπης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα wiki απέκτησαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), στο νομό Ροδόπης, στην οποία, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα φιλοξενούνται τα αρχεία του νομού.

Η σελίδα δημιουργήθγκε το 2012 και βασίζεται στο ελεύθερο λογισμικό και στο wiki και έχει τίτλο: Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν.Ροδόπης

Είναι δομημένη σε θεματικές ενότητες που αφορούν στον νομό Ροδόπης και εμπλουτισμένη με υλικό πολυμέσων όπως, φωτογραφίες, έγγραφα και χάρτες, μέσα από τα αρχεία της υπηρεσίας των ΓΑΚ Ν.Ροδόπης.

Η σελίδα αυτή,  δεν αντικαθιστά την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, που έχει τίτλο: Αρχεία Νομού Ροδόπης, ωστόσο αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την παρουσία των Γ.Α.Κ. Ροδόπης στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα, στα πρότυπα μεγάλων αρχείων του εξωτερικού, όπως αυτά των Η.Π.Α., της Μ.Βρετανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας, της Αυστραλίας κλπ, το 2013 τα ΓΑΚ-Ν.Ροδόπης εγκαινίασαν συνεργασία με την Βικιπαίδεια, ανεβάζοντας φωτογραφίες και έγγραφα από τα αρχεία των Γ.Α.Κ. Ροδόπης.

Στόχος είναι να εδραιωθεί η συνεργασία αυτή με τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, να εμπλουτιστεί η ελληνική Βικιπαίδεια με έγγραφα και φωτογραφίες, να αυξηθούν τα ελληνικά λήμματα και να συμβάλλει η υπηρεσία με νέα περισσότερα αρχειακά “ανεβάσματα”.

Η Βικιπαίδεια, διευκολύνει την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση σε όλο τον κόσμο και σε αυτό συμβάλλει και η ελληνική Βικιπαίδεια που, με μηδενικό κόστος, μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική διαφήμιση για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία, τους ανθρώπους και τον τουρισμό της χώρας μας.

 

 

 

 

One thought on “Σελίδα wiki από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν.Ροδόπης

Leave a Comment