ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Εκδήλωση με τίτλο: “Το διαδίκτυο κι εγώ”, στο Δήμο Ήλιδας (Αμαλιάδα)

Η πρωτοβουλία «Κυψέλες Δικτύωσης» και ο Δήμος Ήλιδας, (Νομός Ηλείας / Αμαλιάδα), διοργάνωσαν την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014,  Ημερίδα με τίτλο: “Το διαδίκτυο κι εγώ”, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Η Πρωτοβουλία «Κυψέλες Δικτύωσης» και ο Δήμος Ήλιδας ήταν πρεσβευτές του Κέντρου Αφαλούς Πλοήγησης (www.saferinternet.gr) για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 και απηύθυναν ένα ευρύ κάλεσμα σε γονείς, μαθητές και εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας για ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση γονέων για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook), στα διαδικτυακά παιχνίδια και στις κινητές συσκευές μέσα από τις προσεγγίσεις διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων (εκπαίδευση, πληροφορική, ψυχολογία, κοινωνιολογία).

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν κατά σειρά: θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα εθελοντών νέων Δήμου Ήλιδας “Αποχρώσεις”, Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας) «Πολιτικές Ασφαλούς Διαδικτύου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», Κώστας Κωνσταντούλας (Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας) «Έφηβοι και online φήμη», Σπύρος Ζαφειρόπουλος (Υπ. διδάκτωρ ΕΚΠΑ) «Το δημιουργικό διαδίκτυο. Κινητές συσκευές. Το φαινόμενο sexting», Παναγιώτα Τσαπαρδώνη, (Ψυχολόγος, Επιστ. Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Ηλείας “Παρεμβάσεις”) «Δικτυωμένοι ή διαδικτυωμένοι;».

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους αρκετά ερωτήματα στο πάνελ των ομιλητών όπου και δόθηκαν κατατοπιστικές απαντήσεις.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόταση που τέθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης στον κ. Παναγιωτόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της δημιουργικής αξιοποίησης του διαδικτύου από τα σχολεία έγινε αποδεκτή και θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο Δήμο Ήλιδας. Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάρτηση λημμάτων που αφορούν την τοπική ιστορία στην παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια από τα σχολεία σε συνεργασία με την ομάδα της Βικιπαίδεια, με στόχο την προβολή της Ηλείας από ένα διαδικτυακό εργαλείο με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα παγκόσμια. Το έργο θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή των σχολικών συμβούλων και των καθηγητών των σχολείων αλλά και εκπροσώπων της πρωτοβουλίας «Κυψέλες Δικτύωσης» καθώς και του Δήμου Ήλιδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας και της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και την αρωγή του ενημερωτικού κόμβου ΠΣΔ “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” (http://internet-safety.sch.gr/).

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση, στη διεύθυνση:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.223273081208962.1073741832.178295822373355

Leave a Comment