ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Η νέα δυνατότητα, Hovercards, στη Wikipedia

Το ίδρυμα Wikimedia ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα beta σε διάφορες wiki σελίδες του, συμπεριλαμβανομένης της Wikipedia, που ονομάζεται Hovercards.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η νέα επιλογή επιτρέπει στους αναγνώστες, όταν κινούν το ποντίκι πάνω τον τίτλο ενός άρθρου, να μπορούν να δουν μια σύντομη περίληψη και μια σχετική εικόνα.
Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται στους αναγνώστες να δουν μια περίληψη και μια εικόνα ενός άρθρου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το άρθρο στο οποίο ήδη βρίσκονται.

Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ήδη για τις δοκιμές, ένα κουμπί Beta για όλα τα wikis του Wikimedia.

Η ανακοίνωση του Wikimedia αναφέρει ότι πήρε την ιδέα από το Navigation Popups (NavPopups) gadget του χρησιμοποιείται από πολλούς από τους συντάκτες του, και αποφάσισε να το προσφέρει σε casual αναγνώστες.

Για να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να συνδεθείτε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Beta” στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας και τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα στο Hovercards και πατήστε “αποθήκευση”.

Αμέσως ενεργοποιείται αυτή η δυνατότητα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

Είναι πραγματικά μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα, η οποία θα προσφέρει ένα ακόμα εργαλείο στους αναγνώστες της Wikipedia για καλύτερη και ευκολότερη περιήγηση στα λήμματα.

Leave a Comment