ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Δημιουργώντας τον καλύτερο Openstreetmap χάρτη στη Λατινική Αμερική, για τη πόλη Ayacucho, στο Περού

Τις προηγούμενες εβδομάδες η ομάδα ανάπτυξης του OpenStreetMap επικεντρώθηκε στη χαρτογράφηση της πόλης Ayacucho, στο Περού.

Ο σκοπός ήταν να υλοποιηθεί στο Ayacucho ο καλύτερος OpenStreetMap χάρτης στη Λατινική Αμερική, παρά τον έντονο ανταγωνισμό.

Αφού βαθμονομήθηκαν με χρήση GPS υπάρχουσες εικόνες του Ayacucho, ενημερώθηκαν όλα τα στοιχεία στον χάρτη για να διορθώθούν λάθη στις ήδη καταγεγραμμένες τοποθεσίες. Η ομάδα υλοποίησης βγήκε στην πόλη και συγκέντρωσε τα ονόματα των δρόμων, ονόματα από γειτονιές και σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος. Προστέθηκαν και νέα δεδομένα από δορυφορικές φωτογραφίες.

Για να συγκεντρώθούν τα ονόματα των δρόμων και των μονόδρομων, η διαδικασία περιελάμβανε και offline καταγραφή αφού μερικά μέρη στο Ayacucho δεν έχουν ονόματα δρόμων, μόνο ονόματα τετραγώνων. Προστέθηκαν 700 σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος όπως δημόσιοι οργανισμοί, χρηματοοικονομικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, εστιατόρια κ.α

Χρησιμοποιώντας δορυφορικές φωτογραφίες και την τοπική γνώση, χαρτογραφήθηκαν πολλά μονοπάτια, πάρκα, ποτάμια, φωτεινοί σηματοδότες, στάσεις λεωφορείων και δέντρα. Η καταγραφή περιελάμβανε και δεδομένα για τα δημόσια κτήρια της πόλης και τις διευθύνσεις τους.

Για να συντονίστούν οι προσπάθειες καταγραφής, δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook. Στόχος είναι να δημιουργήθεί μια τοπική κοινότητα, να παρακινηθούν περισσότεροι εθελοντές από τη διεθνή κοινότητα για να βελτιώθεί ακόμα περισσότερο ο χάρτη του Ayacucho στο OpenStreetMap, έτσι ώστε να αποτελεί μια βιώσιμη λύση χαρτογράφησης για τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση.

 

Created with Nokia Smart Cam
Μέχρι τώρα, έχει χαρτογραφήθεί το 95% όλων των δρόμων.

 

Σημεία ενδιαφέροντος που συγκεντρώθηκαν στο Ayacucho.
Σημεία ενδιαφέροντος που συγκεντρώθηκαν στο Ayacucho.

 

Γραφική απεικόνιση πορείας χαρτογράφησης του Ayacucho στο openstreetmap το προηγούμενο μήνα

 

 


Σύνδεσμος : Haciendo para Ayacucho el mejor mapa de Latino América

Leave a Comment