ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

FashionEdit-a-thon

Μαραθώνιος Εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας για την Ελληνική Μόδα και τις Ελληνικές Τοπικές Ενδυμασίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εταιρία PostScriptum διοργανώνει σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και την ΕΕΛ/ΛΑΚ τη δράση «Μαραθώνιος Εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας για την Ελληνική Μόδα και τις Ελληνικές Τοπικές Ενδυμασίες με επίκεντρο τις Συλλογές του Ιδρύματος» στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ «Το ΠΛΙ στην ψηφιακή εποχή» που υλοποιεί σε συνεργασία με την εταιρία CITE.

Η δράση, που απευθύνεται σε διδάσκοντες και φοιτητές διαφόρων πανεπιστημιακών τμημάτων (θεατρολογίας, κοινωνιολογίας, ιστορίας, λαογραφίας κλπ.), επιμελητές μουσείων μόδας και ενδυμασίας, ιστορικούς της ενδυμασίας, λαογράφους, «bloggers» μόδας και κάθε ενδιαφερόμενο, έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Βικιπαίδειας -και ενδεχομένως και της αγγλόφωνης Wikipedia- με λήμματα που αφορούν την ελληνική τοπική ενδυμασία και την ελληνική μόδα διαχρονικά.

Θα υλοποιηθεί δε με τη συμμετοχή και εποπτεία μελών της ελληνικής Βικιπαίδειας και των επιμελητών του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος για να συζητήσουν μαζί τους για το μουσείο και τις συλλογές του.

Σεμινάρια την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου από τις 5μμ έως τις 8μμ .

Κατά τη διάρκεια των  δύο αυτών συναντήσεων θα γίνει εισαγωγή στην λογική και χρήση της Βικιπαίδειας και στη μεθοδολογία συγγραφής λημμάτων σε αυτή.

Μαραθώνιος το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου από τις 9πμ έως τις 5μμ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europeana Fashion.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συγγράψουν νέα λήμματα ή να επιμεληθούν παλαιότερα κάτω από την καθοδήγηση των Βικιπαιδιστών και της ομάδας της PostScriptum που συντονίζει την ανάλογη δράση Wikipedian in Residence για τις συλλογές του Ιδρύματος. Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν μαζί τους το laptop τους.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετέχει και στηρίζει δράσεις προώθησης ανοιχτού περιεχομένου με οποιοδήποτε οργανισμό ενδιαφέρεται να τις οργανώσει και υλοποιήσει. Το ανοιχτό περιεχόμενο αναφέρεται σε κάποια δημιουργική εργασία, η οποία είναι διαθέσιμη προς αναπαραγωγή ή/και τροποποίηση σε όποιον επιθυμεί. Πρόκειται για περιεχόμενο η άδεια του οποίου επιτρέπει την επανάχρηση, την τροποποίηση, το συνδυασμό με άλλο περιεχόμενο και την ελεύθερη αναδιανομή.

* Στο χώρο θα υπάρχει πρόσβαση σε Wi-Fi δίκτυο.

Και τα δύο μέρη της δράσης θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑK του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Ομήρου 9, Στάση Ηλεκτρικού ‘Ταύρος’.

Leave a Comment