ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Τελετή λήξης για τη δράση «Μαραθώνιος Βικιπαίδειας για την 25η Μαρτίου με επίκεντρο το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο»

wiki_web_c Σας προσκαλούμε στην τελετή λήξης της δράσης «Μαραθώνιος Βικιπαίδειας για την 25η Μαρτίου με επίκεντρο το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο» που θα λάβει χώρα στο χώρο του Μουσείου, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής (Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα 10561) τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 12:00 μμ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στόχος της δράσης ήταν ο εμπλουτισμός της Βικιπαίδειας με λήμματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση και τη θεματογραφία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου  μέσα από την ενεργή συμμετοχή διδασκόντων και μαθητών καθώς και η διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της ορθής χρήσης και της σημασίας της Βικιπαίδειας μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων. 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού γράφτηκαν συνολικά 25 λήμματα ενώ οι ομάδες ασχολήθηκαν εν γένει με τον εμπλουτισμό 70px-Goldenwikiτης Βικιπαίδειας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη θετική τους ανταπόκριση στην πρωτοβουλία αυτή. Στη διάρκεια της τελετής λήξης θα βραβευτούν οι νικητές και θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες παρόντων των διοργανωτών και του Υπουργείου Παιδείας.

Η δράση διήρκεσε 4 περίπου μήνες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, έχοντας ξεπεράσει τις προσδοκίες και τους στόχους των διοργανωτών και έχοντας αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια από την εκπαιδευτική κοινότητα. Πραγματοποιήθηκε δε υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ (21-10-2014, Αρ.Πρωτ.170949/Γ7) με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το Σχολικό Δίκτυο, με τη συμμετοχή και υποστήριξη της εταιρίας ψηφιακού πολιτισμού PostScriptum (PS) και την εθελοντική συμμετοχή του Σχολείου της Βικιπαίδειας.

Μπορείτε να δείτε την Τελετή βράβευσης ζωντανά εδώ.

logo_up_paidias

Leave a Comment