ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Open Library for Humanities: Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη ανοικτής πρόσβασης για τις ανθρωπιστικές επιστήμες

Μετά από από δύο χρόνια σχεδιασμού και εκτέλεσης, η πλατφόρμα της Βιβλιοθήκης Ανθρωπιστικών Επιστημών εγκαινιάστηκε επίσημα χθες με την υποστήριξη από 99 ιδρύματα.

olh

Η OLH είναι  ένας μη κερδοσκοπικός εκδοτικός οίκος ανοικτής πρόσβασης για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Λειτουργεί μέσω συνδρομών από ένα μεγάλο αριθμό  βιβλιοθηκών που καλύπτουν τα έξοδα της δημοσίευσης των άρθρων. Η OLH προσφέρει έτσι μια εξαιρετικά αποδοτική λύση για την ανοικτή πρόσβαση μιας και δεν υπάρχει ενιαίος φορέας που να  επιβαρύνεται με δυσανάλογο κόστος. Οι συμμετέχουσες βιβλιοθήκες  μπορούν να  επενδύσουν και να συμμετέχουν σε μια κοινότητα κοινών υπηρεσιών που διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτή, αλλά τους δίνεται επίσης ένα μερίδιο της διακυβέρνησης στο έργο.

Η OLH έχει ήδη στην συλλογή της 7 Journals και έχει μια προκαταρκτική συμφωνία για να δημοσιεύσει μια σειρά βιβλίων ανοικτής πρόσβασης σε συνεργασία με το Cambridge University Press, το Harvard University Press, to Open Book Publishers και το Oxford University Press.

Διαβάστε περισσότερα για την OLH: https://about.openlibhums.org/about/

3 thoughts on “Open Library for Humanities: Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη ανοικτής πρόσβασης για τις ανθρωπιστικές επιστήμες

  1. Θεωρώ ότι κάνατε εξαιρετική δουλειά! Επειδή τώρα αρχίζουμε να κάνουμε χρήση της Python στο σχολείο σίγουρα θα μοιραστούμε την εμπειρία μας, με σας τόσο στη χρήση του υλικού όσο και σε διορθώσεις ή προσθήκες.

Leave a Comment