ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Ανοικτές Υπηρεσίες Σύνθεσης Φωνής για όλους στην νέα πλατφόρμα openspeech.gr

Openspeech.gr: Ανοικτές Υπηρεσίες Σύνθεσης Φωνής για όλους

Ένα πλήθος νέων και μοναδικών υπηρεσιών στο τομέα της σύνθεσης φωνής από κείμενο για την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα θα είναι πλέον ανοικτά διαθέσιμες σε όλους μέσα από το openspeech.gr, μια πλατφόρμα που αναπτύσσει το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου/Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”. Οι επισκέπτες μπορούν όχι μόνο να ‘ακούσουν’ τα αρχεία κειμένου τους, τα email τους, την επικαιρότητα και αφηγήσεις από μια ποικιλία ηχογραφημένων βιβλίων, αλλά και να επιλέξουν τη συνθετική φωνή που θα εκφωνήσει τα κείμενα τους.

Στην Βιβλιοθήκη του οpenspeech φιλοξενούνται δημόσια έγγραφα, οδηγοί του πολίτη καθώς και μια σειρά από βιβλία και αναγνώσματα για την τέχνη, την ιστορία, την λογοτεχνία, το παιδί κ.α., τα οποία ‘διαβάζει’ δυνατά για τον χρήστη ο υπολογιστής του.

Η τεχνολογία σύνθεσης φωνής που αναπτύσσει το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν οποιοδήποτε κείμενο ή έγγραφο (μορφής π.χ., doc ή pdf) σε φωνή υψηλής ποιότητας (mp3 και DAISY). Ο χρήστης μπορεί να ακούσει την φωνή ‘Μαρία’ ή ‘Χρυσόστομος’ να διαβάζει τα κείμενά  του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισυνάψει το αρχείο που επιθυμεί να μετατρέψει σε φωνή και να το στείλει στη φωνή της προτίμησής του.

Νέες υπηρεσίες αναμένονται

Ο ιστότοπος βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αλλά διαρκώς εξελίσσεται. Σε στάδιο ανάπτυξης βρίσκονται περισσότερες υπηρεσίες στον τομέα της ενημέρωσης. Μέσω καινοτόμων εργονομιών, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την επικαιρότητα, να λάβουν ηχητικές ειδοποιήσεις και να ‘ακούσουν’ ειδησεογραφικό περιεχόμενο από όποιες διαδικτυακές πηγές επιλέξουν, ανάλογα με τη θεματολογία ή το μέσο που τους ενδιαφέρει.

Λίγα Λόγια για το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ)

Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου προάγει την αριστεία στον τομέα των Γλωσσικών Τεχνολογιών και της Πολιτιστικής Τεχνολογίας. Υπάγεται στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

www.ilsp.gr,

Facebook: athenaRIC,

Twitter: athenaRICinfo

-.-

Leave a Comment