ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Εκδήλωση με θέμα: “crowdcollEKT | Συμμετέχω, Δημιουργώ, Συνεργάζομαι, Καινοτομώ”

cowdEKT Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η εταιρεία ανοικτής καινοτομίας Crowdpolicy σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα “crowdcollEKT | Συμμετέχω, Δημιουργώ, Συνεργάζομαι, Καινοτομώ”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 (10:00 – 14:00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

 

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της πλατφόρμας crowdcollEKT (http://www.crowdcollEKT.gr/), η οποία αποτελεί την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα Crowdsourcing, εξωστρέφειας και διαδραστικότητας που εφαρμόζεται σε ένα πλούτο πληροφοριών και δεδομένων από Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Αποθετήρια Έρευνας, Πανεπιστήμια, Δήμοι-Περιφέρειες, Δημόσια Διοίκηση κ.ά.

 

Μέσω του crowdcollEKT επιτυγχάνεται η εγκαθίδρυση ενός καινοτόμου και βιώσιμου μηχανισμού συμμετοχής, επανάχρησης και δημιουργικής αξιοποίησης περιεχομένου. Η πλατφόρμα υποστηρίζει την ενίσχυση της ποιότητας της έρευνας και της επικοινωνίας που διεξάγεται στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο και στην επανάχρηση έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου από ευρύτερες κατηγορίες χρηστών.

 

H πλατφόρμα crowdcollEKT αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Πράξης “Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες” που υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:
  • Χαιρετισμός
  • Παρουσίαση της πλατφόρμας crowdcollEKT
  • Ανοικτά δεδομένα και Ανοικτές Συλλογές – Η συμβολή του crowdcollΕΚΤ και του Searchculture
  • Βήματα και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την ανοικτή γνώση και επιχειρηματικότητα
  • Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στα Creative industries
  • Χρηματοδοτικές ευκαιρίες Creative Collaborative Culture και Crowdfunding
Παρακαλούμε όπως επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στη σελίδα Facebook & Eventora (ελεύθερη είσοδος, κατόπιν εγγραφής).
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live
Πληροφορίες-Επικοινωνία: Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Ιωάννα Σκλαβούνου, e-mail: sklavounou@ekt.gr, τηλ. 210 7273915

Σε προσκαλούμε να συμμετέχεις στη δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας  “crowdcollΕΚΤ” του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Το crowdcollEKT είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα Crowdsourcing,  εξωστρέφειας, και διαδραστικότητας η οποία που εφαρμόζεται σε ένα πλούτο πληροφοριών και δεδομένων από βιβλιοθήκες, Μουσεία, Αποθετήρια Ερευνας κ.α .

Ο στόχος του crowdCollEKT είναι  η εγκαθίδρυση ενός καινοτόμου και  βιώσιμου  μηχανισμού συμμετοχής, επανάχρησης και δημιουργικής αξιοποίησης  περιεχομένου. Η πλατφόρμα υποστηρίζει την ενίσχυση της ποιότητας της έρευνας και της επικοινωνίας που διεξάγεται στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο και στην επανάχρηση έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου από ευρύτερες κατηγορίες χρηστών

Μέσω της δοκιμαστική πιλοτικής έκδοσης της πλατφόρμας CrowdcollΕΚΤ έχεις τις εξής δυνατότητες :

1. Να αναζητήσεις περιεχόμενο σε ενα σύνολο αποθετηριών που φιλοξενούνται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Πάνω από 150 πηγές!

2. Να φτιάξεις τις δικές σου συλλογές ώστε να ανατρέχεις σε αυτές όποτε το χρειαστείς.  Να τις χρησιμοποιεις και να τις διαμοιράζεις στα κοινωνικά δίκτυα. Να βλέπεις τις δημόσιες συλλογές των άλλων χρηστών.

3. Να εμπλουτίσεις το περιεχόμενο από όλες αυτές τις πηγές, με φωτογραφίες, άρθρα συνδέσμους και να έχεις πρόσβαση στο εμπλουτισμένο περιεχόμενο από τους άλλους χρήστες της πλατφόρμας

Η  πλατφόρμα απευθύνεται σε όλους.  Στην ερευνητική, ακαδημαϊκή κοινότητα, σε  φοιτητές  και πρόσθετες ομαδες χρηστών περιεχομένου όπως Μαθητές, Τουρίστες, Επαγγελματίες.

Για τις ειδικές ομάδες θα οργανωθούν ειδικές δράσεις διασύνδεσης όπως θεματικά παιχνίδια μέσω μηχανισμού gamification, σενάρια αξιοποίησης υπηρεσιών περιεχομένου του ΕΚΤ  για την τοπική ανάπτυξη μέσω της χρήσης επιστημονικού / πολιτιστικού περιεχομένου  κ.α

Για να χρησιμοποιήσεις τις περισσότερες υπηρεσίες χρειάζεται να εγγραφείς. Μπορείς να το κάνεις εύκολα μέσω του συνδέσμου http://www.crowdcollekt.gr/user/login?destination=home%3F 

Αν έχεις έξυπνο κινητό τηλέφωνο (smart phone) μπορείς να έχεις βελτιστοποιημένη πρόσβαση στις υπηρεσίες κατεβάζοντας τις σχετικές εφαρμογές android, ios και windows phone. Μπορείς να το κάνεις εδώ http://www.crowdcollekt.gr/gomobile

Θέλουμε τη βοήθειά σου για να βελτιώσουμε το CrowdcollEKT. Η αξία από τις προτάσεις και τις ιδέες βελτίωσης θα επιστρέψει σε εσένα και  στους ίδιους τους χρήστες!  . Χρησιμοποίησε τη φόρμα αξιολόγησης μετά από κάποιο διάστημα χρήσης της πλατφόρμας . Μπορείς να το κάνεις εδώ http://elearn.act24.gr/evaluation/. Στείλε μας άμεσα παρατηρήσεις, ιδέες, διορθώσεις και όποια σκέψη σου μέσω του μηχανισμού δυναμικής ανατροδοφότησης που εμφανίζεται σε κάθε σελίδα της πλατφόρμας (Provide Feedback)

Πηγή: http://www.crowdcollekt.gr/

Leave a Comment