ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Κάλεσμα συμμετοχής στα ελεύθερα μαθήματα Βικιπαίδειας στο 8ο Γυμνάσιο Αθηνών

openeduΣτο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Αθηναίων, «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία», η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Αθήνα σας καλούν να παρακολουθήσετε τα ανοικτά μαθήματα Βικιπαίδειας που θα γίνουν στο 8ο Γυμνάσιο Αθηνών (Πλ. Κολιάτσου – Νικοπόλεως 33).

Στα μαθήματα αυτά θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί (συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής) και όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα μαθήματα θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

Wikipedia-logoΣχoλείο Βικιπαίδειας

Θεματική Ενότητα Παρασκευή 12, 19 ,26 Φεβρουαρίου  2016 Παρασκευή 4 Μαρτίου
Σχολείο Βικιπαίδειας 18.00-20.00  18.00-20.00

Το σχολείο Βικιπαίδειας είναι μια σειρά σεμιναρίων εκμάθησης συγγραφής λημμάτων στη βικιπαίδεια. Η Βικιπαίδεια είναι μία ανοικτή συμμετοχική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, που βασίζεται στο ανοικτό λογισμικό media  wiki, στην οποία  γράφουμε όλοι μαζί με τις αρχές του πληθοπορισμού και ορισμένους κανόνες όπως η παράθεση έγκυρων πηγών και παραπομπών.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ανάδειξη νέων συντακτών στην ελληνική Βικιπαίδεια, ώστε να αναπτυχθεί η εγκυκλοπαίδεια και  να αναδειχθεί η ελληνική γλώσσα και ιστορία. Σήμερα η ελληνική βικιπαίδεια έχει περίπου 110.000 λήμματα και υπολείπεται σημαντικά άλλων πληθυσμιακά ίδιων χωρών, όπως η βουλγαρική που διαθέτει 200.000 λήμματα.

Κάθε κύκλος του σχολείου εκμάθησης θα περιλαμβάνει 4 δίωρα σεμινάρια.

2 thoughts on “Κάλεσμα συμμετοχής στα ελεύθερα μαθήματα Βικιπαίδειας στο 8ο Γυμνάσιο Αθηνών

  1. Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι εγώ και ο γυιός μου Χρήστος (σχεδόν 10 ετών ,δεν είναι μέλος της ellak.gr) να παρακολουθήσουμε όλο τον κύκλο του Σχoλείου Βικιπαίδειας από σήμερα Παρασκευή 15, Ιανουαρίου 2016.
    Όμως στην φόρμα υποβολής της παρακολούθησης έχω μοναδική επιλογή το “Σχολείο Open Street Map”.
    Παρακαλώ τι μπορώ να κάνω επειδή τον ενδιαφέρει πάρα πολύ (έχει ήδη κάνει διορθώσεις σε άρθρα Γεωγραφίας και Ιστορίας).
    Ευχαριστώ.

    Υ.Σ Το διάβασα μόλις σήμερα στο:http://www.cnn.gr/money/tech/story/16184/seminaria-gia-to-pos-na-postareis-stin-vikipaideia

    • Καλημέρα σας,
      Οι εγγραφές στα μαθήματα της Wikipedia που γίνονται στο 2ο Πειραματικό Αμπελοκήπων (είναι αυτά που ξεκίνησαν στις 15 Ιανουαρίου) έχουν ολοκληρωθεί και γιαυτό δεν έχετε την δυνατότητα εγγραφής.
      Οι εγγραφές ειναι ανοικτές για τα μαθήματα wikipedia που ξεκινούν στις 12 Φεβρουαρίου στο 8ο Γυμνάσιο Αθηνών (https://ellak.gr/8o-gimnasio-pl-koliatsou-nikopoleos-33/ ) .
      Για το 2ο Πειραματικό Αμπελοκήπων προγραμματίζουμε νιο κύκλο μαθημάτων, ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα

Leave a Comment