ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Η Wikipedia τραγουδάει ελληνικά! Editathon εμπλουτισμού της Wikipedia με ελληνική παραδοσιακή μουσική στις 23 Μαρτίου

H Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής εμπλουτίζει τη Wikipedia με ήχους από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στην ημερίδα που διοργανώνει για το σκοπό αυτό στους χώρους της, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχετε γνώσεις για την ελληνική παραδοσιακή μουσική;

Σας ενδιαφέρει η πρόσβαση στη γνώση μέσα από πλατφόρμες ανοιχτών δεδομένων;
Μήπως τότε θα θέλατε να εμπλουτίσουμε μαζί την ελληνική Wikipedia με ήχους από τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο;

sound
Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 2 το μεσημέρι και μέχρι τις 8:30 το βράδυ, ελάτε στο Μέγαρο Μουσικής για να συμμετέχετε εντελώς δωρεάν στο Edit-a-thon που διοργανώνει η Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Netherlands Institute for Sound and Vision, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europeana Sounds.Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν ειδικοί αλλά και λάτρεις της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, πεπειραμένοι αλλά και νέοι χρήστες της Wikipedia.

Μουσικολόγοι και συντάκτες από την Ελληνική Κοινότητα της Wikipedia θα βρίσκονται κοντά τους, πρόθυμοι να τους καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν σε κάθε απορία. Η δράση θα υποστηριχθεί και από το δίκτυο της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Europeana Sounds ως τεχνικός εταίρος, θα παρουσιάσει παράλληλα την πλατφόρμα WITH, η οποία διευκολύνει την αναζήτηση, τη χρήση και την επαναχρησιμοποίηση ψηφιακών συλλογών πολιτισμού. Θα παρουσιαστεί επίσης το εργαλείο επισημειώσεων του ιστού που κατασκεύασε στο πλαίσιο του προγράμματος η ΝΕΤ7, από την Ιταλία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και τα δύο εργαλεία με βάση τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Αφού ξεναγηθείτε στη συλλογή παραδοσιακής μουσικής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από το Ερευνητικό Πρόγραμμα του Συλλόγου “Καταγραφή, μελέτη και προβολή της Mουσικοχορευτικής Παράδοσης της Ελλάδος” και ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα Europeana Sounds, θα μάθετε να γράφετε και να εμπλουτίζετε άρθρα στην Wikipedia, ενώ στο τέλος θα περιηγηθείτε στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Η ημέρα θα κλείσει με ένα ελαφρύ γεύμα στο φουαγιέ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας.
Τι έχετε να κερδίσετε από αυτήν την ημερίδα:

  • Θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα Europeana Sounds
  • Θα δοκιμάσετε νέες πλατφόρμες ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς που σχεδιάστηκαν από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Net7
  • Θα μάθετε να επεξεργάζεστε και να εμπλουτίζετε άρθρα στην Wikipedia
  • Θα γνωρίσετε τους χώρους και τη συλλογή της Μουσική Βιβλιοθήκης

και το σημαντικότερο:

  • Θα γνωρίσετε άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα

Η συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν. Θα δοθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να φέρετε μαζί σας τον φορητό υπολογιστή και τα ακουστικά σας και να έχετε ήδη δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στην Wikipedia (αν δεν έχετε ακόμη, μπορείτε να δημιουργήσετε τώρα ).

Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Leave a Comment