ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Οι Νικητές του “Wiki Loves Earth 2016” στην Ελλάδα

wiki_loves_earth_gr Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Wiki Loves Earth 2016 στην Ελλάδα, αφού ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των εικόνων μετά από δύο γύρους βαθμολόγησης, ανακοίνωσε τις δέκα πρώτες εικόνες σύμφωνα με την βαθμολογία τους.

 

Θέση Εικόνα Δημιουργός
1 Η δρακόλιμνη της Τύμφης.jpg Ale30307
2 Λίμνη Στυμφαλίας υπό βροχή.jpg Nojos88
3 Σπήλαιο Κακοπεράτου στον Κέρκη.jpg Manolis Thravalos
4 Πανοραμική άποψη της Λίμνης Στυμφαλίας.jpg Nojos88
5 Glossy Iris and Little Egret - Lesvos.jpg Blacktom1961
6 MET 002.jpg PP Photography
7 Timfi panorama.jpg Nikos Mouratidis
8 Sea turtles Caretta caretta.jpg Eco cruising
9 Amos Springs Lake Pindus Horses.jpg Ellie Βarmpagiannis
10 Zazari4.jpg Despina Michailidou

Η οργανωτική επιτροπή θα έρθει σε επαφή με τους νικητές οι οποίοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το e-mail τους στις προτιμήσεις τους στο Wikimedia Commons και να έχουν ενεργοποιημένη την παραλαβή μηνυμάτων από άλλους χρήστες.

Η απονομή των εθνικών βραβείων θα γίνει σε τελετή η οποία θα διεξαχθεί εντός Σεπτεμβρίου. Στο ενδιάμεσο οι φωτογραφίες από την Ελλάδα έχουν υποβληθεί ως υποψήφιες στο διεθνές σκέλος της διοργάνωσης.

Συνολικά έχουν ανεβεί 3344 φωτογραφίες από 364 διαφορετικούς ανθρώπους, με το 92% από αυτούς να έχει συνεισφέρει για πρώτη φορά.

Το Wiki Loves Earth είναι διαγωνισμός φωτογραφίας και συνεισφοράς περιεχομένου, που απευθύνεται σε φωτογράφους (ερασιτέχνες και μη) οι οποίοι φωτογραφίζουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους και θα τα ανεβάζουν με ελεύθερη άδεια στην Βικιπαίδεια και συγκεκριμένα στο αποθετήριο εικόνων Wikimedia Commons. Το Wiki Loves Earth είναι διεθνής διαγωνισμός, και στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από το Wikimedia User Group Greece.

Πηγή: http://blog.wikimedia.gr

Leave a Comment