ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη..planet.ellak.gr: Wiki Loves Monuments: Στα δυο τρίτα του δρόμου

Έχουν περάσει 20 ημέρες από την έναρξη του Wiki Loves Monuments 2016 και είναι καιρός για μια ενημέρωση για το τι πετύχαμε μαζί. Στην πλειοψηφία των άνω των 40 συμμετεχουσών χωρών οι υποβολές φωτογραφιών γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

WLM_2012_upload_illustration

Συμμετοχή

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 120.000 φωτογραφίες έχουν ανέβει από 5.741 συμμετέχοντες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού σε 41 συμμετέχουσες χώρες. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσθηκών έρχεται από τη Γερμανία με πάνω από 27.000 αποστολές φωτογραφιών (πάνω από το 50% από αυτούς από το χρήστη: Tilman2007), ενώ η Ινδία είναι στην κορυφή του πίνακα με 1.196 συμμετέχοντες!

Σε σύγκριση με πέρυσι, αυτή τη φορά, ο συνολικός αριθμός μεταφορτώσεων φωτογραφιών έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 10%. Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των λογαριασμών Wikimedia που έχουν δημιουργηθεί λίγο πριν ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο διαγωνισμό (ένα ισχυρό μήνυμα για τον αριθμό των λογαριασμών που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού) έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 80%!

Χρήση

Αν και είναι πολύ νωρίς για να γίνει πλήρης αξιοποίηση των φωτογραφιών που εχουν μεταφορτωθεί ως μέρος του Wiki Loves Monuments 2016, είναι ωραίο να βλέπεις ότι ορισμένες από τις συμμετέχουσες φωτογραφίες έχουν ήδη προστεθεί σε περισσότερες από 3400 σελίδες σε εγχειρήματα του Wikimedia.

Τι έπεται;

Γνωρίζουμε ότι ιστορικά η πλειοψηφία των φωτογραφιών ανεβαίνει την τελευταία εβδομάδα του διαγωνισμού. Λιγότερο από 10 μέρες έμειναν στην πλειοψηφία των χωρών που συμμετέχουν. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία μας, ως τοπικοί διοργανωτές και  λάτρεις του WLM να τα δώσουμε όλα στο διαγωνισμό, να οργανώσουμε τοπικές εκδρομές και εκδηλώσεις αποστολής φωτογραφιών και πολλά άλλα. Να θυμάστε ότι το μόνο που χρειάζεται για να συμμετάχετε είναι να βρείτε ένα μνημείο κοντά σας, να το φωτογραφίσετε και να υποβάλλετε μια φωτογραφία του για τον διαγωνισμό. Μπορείτε να κερδίσετε ένα βραβείο και να βοηθήσετε τη Wikipedia.

Για περισσότερα στατιστικά για το διαγωνισμό, παρακαλώ ελέγξτε το wikiloves ή το wlm-stat.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/

http://blog.wikimedia.gr

 

Leave a Comment