ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Ο δεύτερος διαγωνισμός της Europeana με θέμα την μόδα

Πριν από λίγες μέρες η Europeana ανακοίνωσε τον δεύτερο διαγωνισμό της για το 2016, που θα είναι αφιερωμένος στο θέμα της μόδας. Ο διαγωνισμός προσφέρει έπαθλα μέχρι και 20.000 € για τις καλύτερες ιδέες επανάχρησης του περιεχομένου της μόδας στο Europeana, και για δημιουργία ενός ψηφιακού προϊόντος, υπηρεσίας ή επιχείρησης. Στους νικητές του διαγωνισμού θα δοθούν επίσης, υπηρεσίες προώθησης και υποστήριξη της ανάπτυξης του έργου τους. Η πρόκληση είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (23.59 ώρα Κεντρικής Ευρώπης) και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 19 Δεκεμβρίου του 2016.
eu-twitter-photo-fashionchallenge
Η
Europeana σε συνεργασία με το Europeana Fashion, έχει σαν στόχο να προωθήσει την επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου της Europeana, στην ευρύτερη κοινότητα της μόδας και της κληρονομιάς της μόδας. Το πλούσιο με ανοιχτές άδειες περιεχόμενο μόδας στο Europeana Collections  (από ρούχα μέχρι και σχέδια μόδας σε περιοδικά του 19ου αιώνα) έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει τους ανθρώπους από τις δημιουργικές βιομηχανίες, την πολιτιστική κληρονομιά,  και τους τομείς τεχνολογίας και της μόδας – και όχι μόνο, να δημιουργήσουν.

Οι αιτήσεις μπορούν να προέρχονται από οπουδήποτε στον κόσμο,  πρέπει να έχουν στο επίκεντρο την μόδα, να  παρουσιάζουν μια σαφή ιδέα του προτεινόμενου έργου και να αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα και την αειφορία του προϊόντος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα του διαγωνισμού της Europeana

Πηγή άρθρου: http://pro.europeana.eu/

Leave a Comment