ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Το Open Knowledge Festival στη Θεσσαλονίκη, 3-6 Μαΐου 2018, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Tο OKFest, η διοργάνωση που προάγει την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση,  επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στις 3-6 Μαΐου 2018.

Το φεστιβάλ  ανοιχτής γνώσης OKFest θα συγκεντρώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους από περισσότερες από 60 χώρες, για να μοιραστούν τις ικανότητες και τις εμπειρίες τους, ενθαρρύνοντάς τους, παράλληλα, να δουλέψουν μαζί, ώστε να «χτίσουν» εκείνα τα εργαλεία και τις συνεργασίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανοικτότητα ως θετική δύναμη αλλαγής. Η προηγούμενη διοργάνωση του OKFest έλαβε χώρα στο Βερολίνο  το 2014.

«Αναμένεται ότι περισσότεροι από 1500 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα αναπτύξουν στο OKFest του 2018 τις ιδέες τους και θα συνεργαστούν, ώστε να παράγουν θαυμάσιο έργο, με άξονα την ανοικτότητα και τα ανοικτά δεδομένα, την ανοικτή κουλτούρα, την ανοικτή επιστήμη και την ανοικτή γνώση«, δήλωσε ο Pavel Richter, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του φεστιβάλ.

Το OKFest, το οποίο, κατά μία ευρύτερη έννοια, ανήκει στην κοινότητα των ανοικτών δεδομένων, και του οποίου την διοργάνωση αναλαμβάνει το Διεθνές Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης (Open Knowledge International), όπως επίσης και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτό, θα διαμορφωθούν με την ενεργό συμμετοχή των κοινοτήτων. Πρόκειται για μία εκδήλωση που διαφέρει από μια παραδοσιακή διάσκεψη, καθώς καθοδηγείται από την ίδια την κοινότητα και αποτελείται από μία σειρά συνεδρίων, τα οποία επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν νέες πρακτικές και να πάρουν μέρος σε έναν διάλογο, σχετικό με την ανάπτυξη των ενδιαφερόντων τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάντηση της κοινότητας της ανοικτής γνώσης παγκοσμίως και περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με workshops, hackathons και άλλες δράσεις, με σκοπό να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης, μιας και οι κοινωνικές εκδηλώσεις και το «κλίμα» του φεστιβάλ αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο http://2018.okfestival.org/

 

Leave a Comment