ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Monuments 2017

To Wikimedia Community User Group Greece, διοργανωτής της φετινής διεξαγωγής του Ελληνικούς σκέλους του διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού Wiki Loves Monuments, οργανώνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων και βράβευση των νικητών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:00, στο Trii art hub.

Επισημαίνεται ότι για το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού επιφορτώθηκαν και συμμετείχαν πάνω από 1.120 φωτογραφίες από 102 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 75, ή 74%, εγγράφηκαν στο Wikimedia Commons και τη Wikipedia μετά την έναρξή του διαγωνισμού. Ήδη οι 62 (6%) των φωτογραφιών εικονογραφούν λήμματα της Wikipedia.

Ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος νικητής στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού, θα λάβουν βραβεία 400, 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα. Στις δέκα υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη θα δοθεί επίσης και από ένα πόστερ με την εικόνα με την οποία συμμετείχαν. Οι δέκα πρώτες φωτογραφίες του ελληνικού σκέλους έχουν ήδη προωθηθεί στη διεθνή φάση του διαγωνισμού.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σύντομες παρουσιάσεις για την Wikipedia και τα αδελφικά της εγχειρήματα και τη χρήση εικόνων και άλλων πολυμέσων στις σελίδες της, και για την εγκυκλοπαιδική κάλυψη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας σε αυτή.

Σύμφωνα με το Guinness World Records, το Wiki Loves Monuments του 2011 που διεξήχθη στην Ολλανδία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας. Το 2012, ο διαγωνισμός επεκτάθηκε πέραν της Ευρώπης, με 33 χώρες στο σύνολο, περισσότερες από 350.000 φωτογραφίες, και πάνω από 15.000 συμμετέχοντες. Το Wiki Loves Monuments 2016 υποστηρίχθηκε από την UNESCO.

Το ελληνικό σκέλος του Wiki Loves Monuments διοργανώθηκε από το Wikimedia User Group Greece και χρηματοδοτήθηκε από τα rapid grants του Wikimedia Foundation, τον οργανισμό που λειτουργεί την Wikipedia και παρόμοια εγχειρήματα.

Διεύθυνση

Trii art hub, Δράκου 9, 11742, Κουκάκι, Αθήνα

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , http://blog.wikimedia.gr/

2 thoughts on “Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Monuments 2017

    • Καλησπέρα σας,
      Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του opencourses , η γραφική διεπαφή διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons Αναφορά Προέλευσης Παρόμοια Διανομή (CC BY SA v.4.0). Αν γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο αρχείο δεν διανέμεται με την ίδια άδεια χρήσης, δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιούμε και εμείς (γιατί δεν συμβολίζει την ανοιχτότητα). Μπορείτε να μας παρακάμψετε στην άδεια χρήσης του συγκεκριμενου αρχείο?

Leave a Comment