ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Ξεκινάει το Wikimedia CEE Spring 2018

Ξεκίνησε χθες το Wikimedia CEE Spring 2018μια διεθνής εκδήλωση/διαγωνισμός που οργανώνεται από Βικιπαιδιστές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να δημιουργηθούν λήμματα για τις συμμετέχουσες χώρες της περιοχής στις Βικιπαίδειες στις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 21 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2018 με έμφαση στη σύνταξη λημμάτων για την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τις προσωπικότητες από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Για κάθε χώρα θα απονεμηθούν έπαθλα συνολικής αξίας 400 €.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Καλύτερο νέο λήμμα
  • Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων λημμάτων
  • Ο μεγαλύτερος όγκος προστιθέμενου υλικού σε bytes (συμπεριλαμβανομένου του κειμένου, πίνακες, εξωτερικούς συνδέσμους, φωτογραφίες, κλπ).
  • Καλύτερος νεοεισερχόμενος (κάτω από 400 επεξεργασίες στο κύριο namespace πριν από το διαγωνισμό)
  • Ο μεγαλύτερος όγκος προστιθέμενου υλικού που σχετίζεται με τις σημαντικές γυναίκες στην περιοχή

Το καλύτερο νέο λήμμα θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να λάβει βραβείο μόνο σε μία (1) κατηγορία με μετάπτωση στον δεύτερο ή και τρίτο χρήστη εφόσον οι προηγούμενοι έχουν ήδη διασφαλίσει ένα βραβείο, ώστε να υπάρχει επιβράβευση μεγαλύτερου αριθμού χρηστών με μεγάλη συνεισφορά και προσπάθεια. Στην περίπτωση που υπάρξει συμμετέχων με σημαντικά μεγαλύτερη συνεισφορά από τους υπόλοιπους, ή/και πρώτη θέση σε περισσότερες από μία κατηγορία, θα απονεμηθεί βραβείο «Πολυτιμότερου συμμετέχοντα» (ως δεύτερο).

Το ελληνικό σκέλος διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το Wikimedia User Group Greece. Αναλυτικές λεπτομέρειες υπάρχουν στη σελίδα Βικιπαίδεια:Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2018.

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr

Leave a Comment