ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

GLAMWiki 2018: ένα διεθνές Συνέδριο Wiki αφιερωμένο στη κοινότητα GLAM – 3-5 Νοεμβρίου 2018, στο Tel Aviv

To Συνέδριο GLAMWiki  2018 είναι ένα διεθνές  Συνέδριο Wiki αφιερωμένο στη GLAM κοινότητα. To GLAMWiki Con θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Νοεμβρίου 2018, στο Tel Aviv Cinematheque, στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ. Καθώς η κοινότητά του είναι διεθνής, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και θα συμμετέχουν 150 άτομα απ’ όλο τον κόσμο.

Εάν δραστηριοποιήστε στην ενημέρωση των πολιτιστικών ιδρυμάτων, άν ανήκετε σε ένα πολιτιστικό ίδρυμα που θέλει να χρησιμοποιήσει ή να δωρίσει δεδομένα στο Wikipedia και στο Wikimedia Projects, εάν δουλεύετε πάνω σε ανοικτά δεδομένα,  στην ανοικτή γνώση, είσαστε ευπρόσδεκτοι στο GLAMWiki Con 2018!

Με τρεις μέρες διαλέξεων, συζητήσεις, εργαστήρια και κοινωνικές εκδηλώσεις, οι διαφορετικοί και εκπληκτικοί άνθρωποι που ανήκουν στη  Κοινότητα GLAMWiki  θα μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τα αγαπημένα τους εργαλεία, να μάθουν από τους άλλους, και να ανακαλύψουν νέους τρόπους να δημιουργήσουν, εμπλουτίσουν και να επαναχρησιμοποιήσουν την ελεύθερη πολιτιστική γνώση.

Το πρόγραμμα δημιουργείται προς το παρόν μέσω πρόσκλησης υποβολής προτάσεων  που θα είναι διαθέσιμο ως τις 30 Απριλίου. Μη διστάσετε να υποστηρίξετε τις αγαπημένες σας προτάσεις ή ακόμα να υποβάλλεται μία και εσείς. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα είναι μέρος του προγράμματος έτσι ώστε να φέρουν την κοινότητα κοντά.

Παρόλο που το πλήρες πρόγραμμα θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο, οι βασικές θεματικές  του συνεδρίου θα είναι οι ακόλουθες:

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου: Η πρώτη μέρα θα είναι κυρίως αφιερωμένη σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις κινήσεις του Wikimedia. Θα υπάρχουν διαλέξεις και εργαστήρια  για τις εξελίξεις και εργαλεία όπως Structured Data on Commons και Wikidata. και τη σημασία τους  για το GLAM.

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου: Η δεύτερη μέρα είναι σχεδιασμένη για να φέρει κοντά τους Wikimedians και τους  επαγγελματίες του GLAM, να μάθουν και να συζητήσουν πως να χτίσουν και να προωθούν συνεργασίες. Η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Wikimedia, Katherine Maher, και μετά θα ακολουθήσει η Kate Zwaard – Διευθύντρια Ψηφιακής Στρατηγικής στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συναντήσεις για την παρουσίαση σχεδίων, συζήτηση θεμάτων, εκμάθηση πρακτικών δεξιοτήτων και πολλά άλλα – όλα σχετικά με το GLAM και την ελεύθερη γνώση. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα εορταστικό δείπνο.

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου: Loic Tallon – Chief Digital Officer στο Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης – θα δώσει τη δεύτερη κύρια ομιλία. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι και μπορεί να περιλαμβάνει  δραστηριότητες hackathon / editathon / Wikidatathon . Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί επισήμως στις 16:00.

Διαβάστε περισσότερα στο https://meta.wikimedia.org/wiki/GLAMTLV2018/Welcome

Leave a Comment