ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Αποτελέσματα του διαγωνισμού Wikimedia Spring CEE 2018

Ολοκληρώθηκε και για φέτος με επιτυχία ο διαγωνισμός CEE Spring 2018, ο οποίος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το Wikimedia User Group Greece. Ο διαγωνισμός στηρίχθηκε θερμά από μεγάλη μερίδα Βικιπαιδιστών και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τον στήριξαν έστω και συμβολικά γράφοντας ένα λήμμα.

Όσον αφορά τα στατιστικά, 521 νέα λήμματα δημιουργήθηκαν στη Βικιπαίδεια για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με την ελληνική Βικιπαίδεια να τερματίζει 6η σε κατάταξη μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών / περιοχών. Ενδεικτικό της επιτυχίας του διαγωνισμού είναι ότι ο αριθμός των λημμάτων φέτος ξεπερνά το άθροισμα των λημμάτων που γράφτηκαν τα δύο προηγούμενα έτη. Συνολικά στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού δημιουργήθηκαν 8923 νέα λήμματα, τουλάχιστον 399 από τα οποία αφορούν την Ελλάδα.

Επιπλέον 1459 λήμματα δημιουργήθηκαν για σημαντικές γυναίκες της περιοχής, 113 από τα οποία στην ελληνική Βικιπαίδεια, η οποία κατετάγη 4η στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αναλυτικά στατιστικά υπάρχουν εδώ.

Ακολουθεί ο κατάλογος των βραβευθέντων χρηστών.

Κατηγορία Νικητής Κριτήριο Βραβείο
Καλύτερο νέο λήμμα C messier για το λήμμα
Ταντέους Κοσιούσκο
βιβλία επιλογής του αξίας 60 ευρώ
Μεγαλύτερος αριθμός νέων λημμάτων Nikosgranturismogt 261 λήμματα βιβλία επιλογής του αξίας 60 ευρώ
Μεγαλύτερος όγκος προστιθέμενου υλικού σε bytes Cretan2014 718.395 χαρακτήρες (2η θέση) (στην πρώτη ο Nikosgranturismogt με 1.438.303 χαρακτήρες) βιβλία επιλογής του αξίας 60 ευρώ
Καλύτερος νεοεισερχόμενος μαθητές του DADRITS βιβλία επιλογής του για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους, αξίας 60 ευρώ
Περισσότερο περιεχόμενο για σημαντικές γυναίκες στην περιοχή ΖῷονΠολιτικόν 68 λήμματα βιβλία επιλογής του αξίας 60 ευρώ

Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τόσο σε παραγωγή λημμάτων όσο και σε συμμετοχή χρηστών. Καλό καλοκαίρι σε όλους.

 

Το Wikimedia CEE Spring 2018 είναι μια διεθνής εκδήλωση/διαγωνισμός που οργανώνεται από Βικιπαιδιστές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να δημιουργηθούν λήμματα για τις συμμετέχουσες χώρες της περιοχής στις Βικιπαίδειες στις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν. Ο φετινός διαγωνισμός διήρκεσε από 21 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2018 με έμφαση στη σύνταξη λημμάτων για την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τις προσωπικότητες από τις συμμετέχουσες χώρες. Το ελληνικό σκέλος διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά από το Wikimedia User Group Greece.

 

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr/2018/06/wikimedia-spring-cee-2018/

Leave a Comment