ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Διεθνής διαγωνισμός λημματογράφησης Wiki Loves Yerevan

Φέτος το Γερεβάν γιορτάζει τη 2.800στή του επέτειο. Στα πλαίσια μίας ευρείας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή το «Γερεβάν 2800», η Wikimedia Armenia σε συνεργασία με το δήμο του Γερεβάν οργανώνουν ένα μαραθώνιο λημματογράφησης σε όλες τις εκδόσεις της Βικιπαίδειας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αύξηση των θεμάτων σχετικών με το Γερεβάν στο Διαδίκτυο.

 

Προκειμένου να συμμετάσχετε στο μαραθώνιο απλά προσθέστε το όνομά σας στον κατάλογο των συμμετεχόντων παραθέτοντας ένα σύνδεσμο στη σελίδα χρήστη σας στη μητρική σας Βικιπαίδεια. Κάθε φορά που δημιουργείτε ή βελτιώνετε λήμματα σε οποιαδήποτε Βικιπαίδεια προσθέστε κάτω από το όνομα χρήστη σας ένα σύνδεσμο προς τη σελίδα που επεξεργαστήκατε και τους πόντους που σας αναλογούν, με βάση το παράδειγμα που παρατίθεται παρακάτω. Μελετήστε επίσης το κείμενο υπό την επικεφαλίδα «scoring system» στους κανόνες του διαγωνισμού.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει; Όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Κανόνες

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα από τις 00:01 (CET UTC+01:00) 15 Ιουνίου 2018 έως τις 23:59 (CET UTC+01:00) 15 Ιουλίου 2018. Θα λάβετε πόντους δημιουργώντας ή βελτιώνοντας λήμματα ως εξής:

  • +1 πόντο για κάθε νέο λήμμα.
  • +1 πόντο για κάθε +1,000 bytes προστιθέμενου υλικού
  • +1,5 πόντο για κάθε +1,000 bytes προστιθέμενου υλικού σε ήδη υπάρχον λήμμα
  • +0,5 πόντο για κάθε προσθήκη παραπομπής σε λήμμα (δε θα προσμετρηθούν μόνο οι παραπομπές που δημιουργούνται αυτόματα από τα Wikidata).

Βραβεία

Ανάμεσα στα βραβεία είναι ταξίδι στο Γερεβάν για συμμετοχή στους εορτασμούς. Περισσότερα στο https://meta.wikimedia.org/wiki/Wiki_Loves_Yerevan_International_edit-a-thon/prizes

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr/2018/06/wiki-loves-yerevan/

Leave a Comment