ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Η Ανοικτή Επανάσταση: Ξαναγράφοντας τους κανόνες της εποχής της πληροφορίας

Ο Ρούφους Πόλοκ, ιδρυτής της Ανοικτής Γνώσης, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη δημοσίευση του νέου του βιβλίου για το πώς μπορούμε να κάνουμε μία επανάσταση σχετικά με την ιδιοκτησία των πληροφοριών και την πρόσβαση σ’ αυτές στην ψηφιακή οικονομία.

Σχετικά με το βιβλίο

Ξεχάστε ό,τι νομίζετε ότι ξέρετε για την ψηφιακή εποχή. Δεν αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την επιτήρηση, την τεχνητή ευφυΐα ή την τεχνολογία blockchain -αφορά την Ιδιοκτησία. Σε αυτό το επείγον και προκλητικό νέο βιβλίο, ο Ρούφους Πόλοκ παρουσιάζει μια νέα διάγνωση για τα δεινά της ψηφιακής εποχής και διατυπώνει μία πορεία προς ένα δικαιότερο, καινοτόμο και κερδοφόρο μέλλον.

Ο Πόλοκ εκθέτει τους μύθους που θολώνουν τη συζήτηση για την ψηφιακή εποχή. Κοιτώντας κάτω από την επιφάνεια, στους βασικούς κανόνες της ψηφιακής οικονομίας, προσφέρει μια απλή λύση. «Η απάντηση δεν είναι τεχνολογική αλλά πολιτική: μια επιλογή μεταξύ του να γίνει η πληροφορία Ανοικτή, δια μερισμένη απ’ όλους ή να γίνει Κλειστή, αποκλειστικής ιδιοκτησίας και ελεγχόμενη από μερικούς. Σήμερα σε έναν κλειστό κόσμο βρισκόμαστε στο έλεος των ψηφιακών δικτατοριών. Πώς θα έμοιαζε ένα πιο ανοικτό μέλλον;

 

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Δρ. Ρούφους Πόλοκ είναι ερευνητής, επιχειρηματίας και “ευαγγελιστής” της τεχνολογίας που εργάζεται για να κάνει την οικονομία της πληροφορίας να λειτουργεί για όλους. Είναι ο ιδρυτής του Διεθνούς Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης και στο παρελθόν Mead Fellow στα Οικονομικά στο Emmanuel College, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Υπήρξε αποδέκτης χορηγίας $1M από το ίδρυμα Shuttleworth και σήμερα συνεργάζεται με διάφορα ιδρύματα, όπως τα Ashoka και RSA.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://openrevolution.net/

Πηγή άρθρου:  https://okfn.gr

Leave a Comment