ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Wiki Loves Monuments 2018 – Βράβευση: διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας και έκθεση

Η Wikimedia Community User Group Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας διοργανώνει μια έκθεση φωτογραφίας και απονομή βραβείων στους νικητές της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό Wiki Loves Monuments 2019.

Η απονομή βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου  2019, από τις 19:00 έως τις 21:00. Με την απονομή βραβείων θα εγκαινιασθεί η έκθεση φωτογραφίας Wiki Loves Earth και Wiki Loves Monuments, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό από την 1η έως την 11η Φεβρουαρίου 2019 και θα βρίσκεται στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός Wiki Loves Monuments είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας, στον οποίο προβάλλονται μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Με τον διαγωνισμό θα αποκαλυφθούν στο κοινό οι φωτογραφίες από μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, τα οποία βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Wikimedia Commons. Οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες προς χρήση και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα της Creative Commons.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών της Wikimedia. Το 2010 ο εν λόγω διαγωνισμός φωτογραφίας διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία και το 2011 σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2012 πραγματοποιήθηκε σε διεθνές επίπεδο, έτσι ώστε να συμμετάσχουν χώρες από όλο τον κόσμο όπως ο Καναδάς, η Χιλή, η Ινδία, ο Παναμάς, η Γκάνα, οι Φιλιππίνες, η Ρωσία, η Νότιος Αφρική και οι ΗΠΑ.

Από το 2016 ο διαγωνισμός πραγματοποιείται και στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες που καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις παίρνουν ως έπαθλο χρηματικά βραβεία. Παράλληλα με την απονομή βραβείων και την έκθεση φωτογραφίας θα πληροφορηθείτε σχετικά με την Wikipedia και άλλα projects της, καθώς και για θέματα σχετικά με την προστασία δικαιωμάτων ως προς την χρήση εικόνων και άλλων πολυμέσων της Wikipedia. Επιπλέον θα ενημερωθείτε αναφορικά με την συνεισφορά της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς στην Wikipedia.

Από το 2003 η Wikimedia Community User Group Ελλάδας είναι επίσημα αναγνωρισμένη από το οργανισμό Wikimedia ως ομάδα χρηστών. Στελεχώνεται από εθελοντές και έχει ως στόχο την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Wikipedia.

Πληροφορίες
Wiki Loves Monuments
Wikimedia Community User Group Greece
Wikimedia Foundation

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr

Leave a Comment