ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Βράβευση Wiki Loves Monuments 2018 στην Ελλάδα

 Πραγματοποιήθηκε στις 1η Φεβρουαρίου 2019 στο κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut της Αθήνας η τελετή βράβευσης των νικητών του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού Wiki Loves Monuments 2018. Παράλληλα εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας στο, με τις νικήτριες φωτογραφίες των Wiki Loves Earth 2018 και Wiki Loves Monuments 2018, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου.

To Wiki Loves Monuments είναι διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia. Από το 2016 διοργανώνεται και στην Ελλάδα με διοργανωτή το Wikimedia Community User Group Greece.

Η εκδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 19:00 με παρουσίαση για την ομάδα χρηστών μας αλλά και για το διαγωνισμό από το μέλος μας Μάριο Μαγιολαδίτη. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συνεργασία μας με το Goethe-Institut της Αθήνας και στις επόμενες κοινές δράσεις μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το μαραθώνιο λημματογράφησης για το γερμανικό πολιτισμό που τρέχει όλο το Φεβρουάριο με τίτλο Erbstuecke καθώς και το εργαστήριο με αντικείμενο την εισαγωγή και εμβάθυνση στη συνεισφορά στη Βικιπαίδεια, με τίτλο WikipediaLab, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου στη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut της Αθήνας.

Απαντήθηκαν επίσης απορίες και δόθηκαν διευκρινήσεις για τη διαδικασία αξιολόγησης των πολυάριθμων εικόνων που υποβάλλονται για συμμετοχή στο διαγωνισμό και η οποία παρέχει απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Παρουσιάστηκε και η δεκαμελής επιτροπή του διαγωνισμού, το μέλος της οποίας Χριστίνα Παπούλια, αρχαιολόγος και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Ακολούθησε η παρουσίαση των εικόνων και η απονομή των βραβείων. Όσοι από τους νικητές παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίασαν στο κοινό τις λεπτομέρειες σχετικά με τη λήψη της νικήτριας εικόνας τους. Οι τρεις πρώτες θέσεις έλαβαν ως βραβείο δωροεπιταγές αξίας 400€, 300€ και 200€ αντίστοιχα, ενώ και στους  δέκα νικητές δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα και αφίσα του έργου τους σε μεγάλο μέγεθος. Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην έκθεση, μπουφές και χαλαρής συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των νικητών, μέλη της ομάδας μας, καθώς και φίλοι Βικιπαιδιστές. Από το Goethe-Institut παρευρέθηκαν η διευθύντρια Ψηφιακής Επικοινωνίας και Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Κρίστελ Μάνκε, ο Διευθυντής Τομέα Πληροφόρησης και Βιβλιοθήκης Δημήτρης Σουδίας και η εθελόντρια Gosia Cabaj, τους οποίους θα θέλαμε και από εδώ να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία τους και την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και της έκθεσης.

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr

Leave a Comment