ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Το 85ο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA WLIC 2019), τον Αύγουστο στην Αθήνα

Ένα κορυφαίο γεγονός για τις βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο, το 85ο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA WLIC 2019), θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 24 έως και τις 30 Αυγούστου 2019, με θέμα: “Libraries: dialogue for change”.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε βιβλιοθήκες κάθε είδους, μεγέθους και τομέα, ενώ συνδυάζει την επιστημονική γραμματεία με την αναζήτηση πρακτικών λύσεων και την απόκτηση τεχνογνωσίας. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν το συνέδριο μοναδικό και επωφελές για όσους συμμετέχουν.

Με τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Ελλάδα, οι ελληνικές βιβλιοθήκες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στη διεθνή κοινότητα, αλλά και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις. Συνάμα, παρέχεται μια εξαιρετική ευκαιρία να προβληθεί στη χώρα μας -προς κάθε κατεύθυνση- το έργο των βιβλιοθηκών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ  και του Συνεδρίου, να εγγραφούν στη λίστα IFLA-l ifla-l@infoserv.inist.fr και να συμμετέχουν ενεργά στα σχετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Στο πλαίσιο του συνεδρίου γίνονται προσκλήσεις για ενεργό συμμετοχή μέσω εισηγήσεων και posters. Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω προσκλήσεις για υποβολή εργασιών:

Calls for Papers for Open Sessions

Calls for Papers for Satellite Meetings

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο IFLA WLIC αποτελεί διεθνώς το σημαντικότερο γεγονός στον χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης. Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες. Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη. Το Συνέδριο συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε ένα εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.

Πηγή άρθρου: http://www.ekt.gr/

Leave a Comment