ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Απολογισμός του Εργαστηρίου Λημματογράφησης Οικονομικών Όρων στη Βικιπαίδεια


by: Wikimedia Greece

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Εργαστήριο Λημματογράφησης Οικονομικών Όρων στη Βικιπαίδεια. Το εργαστήριο διοργανώθηκε από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) σε συνεργασία με την Ομάδα Χρηστών Κοινότητας Wikipedia στην Ελλάδα και με το Tμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το εργαστήριο ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση της Βικιπαίδειας, αλλά και της ομάδας χρηστών μας και των δράσεών της. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη, με παράλληλη πρακτική άσκηση, με τον τρόπο επεξεργασίας στη Βικιπαίδεια με τη χρήση οπτικού επεξεργαστή κειμένου.

Στο κυρίως μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες προσέθεσαν υλικό σε ήδη υπάρχοντα λήμματα οικονομικών όρων στην Ελληνική Βικιπαίδεια, ενώ δημιουργήθηκαν και ορισμένα νέα λήμματα. Επιπλέον έγινε προσθήκη συνδέσμων και παραπομπών στα λήμματα. Παράλληλα επιλύονταν απορίες δίδονταν διευκρινήσεις σε κάθε συμμετέχοντα χωριστά. και Στα πλαίσια της δράσης επεκτάθηκαν ή/και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 15 λήμματα οικονομικού ενδιαφέροντος.

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr/

Leave a Comment