Σχολεία και πρόγραμμα μαθημάτων του 4ου κύκλου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) διοργανώνει ελεύθερα μαθήματα Βικιπαίδειας και OpenstreetMap  στο 76o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κυκλώπων 6, Πετράλωνα)

Στα μαθήματα αυτά μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί (συμπληρώνοντας τις φόρμες εγγραφής) για να μάθει να συγγράφει λήμματα στη Βικιπαίδεια και να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να εμπλουτίζει με πληροφορίες χάρτες της γειτονιάς του

Ο κύκλος μαθημάτων OpenStreetMap περιλαμβάνει 2 μαθήματα διάρκειας 2,5 ωρών ( το πρώτο στις 19 Νοεμβρίου και  το δεύτερο στις 26 Νοεμβρίου 2018) και έχει ως στόχο την γνωριμία με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοιχτά Γεωχωρικά Δεδομένα. Αυτή η γνωριμία θα ολοκληρωθεί με την χρήση του OpenStreetMap, μια διαδικτυακή εφαρμογή χαρτογράφησης και διαχείρισης γεωχωρικών δεδομένων. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις παραπάνω έννοιες και με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα είναι ικανοί να χρησιμοποιούν / επεξεργάζονται αλλά και να συμβάλουν / συμμετέχουν στην ανάπτυξη του περιεχομένου του OpenStreetMap.

O κύκλος μαθημάτων Wikipedia θα περιλαμβάνει τέσσερα δίωρα σεμινάρια. Τα μαθήματα θα γίνουν τις Παρασκευές  23/11, 30/11, 07/12 και 14/12/2018. Το σχολείο της Βικιπαίδειας είναι μια σειρά σεμιναρίων εκμάθησης συγγραφής λημμάτων. Η Wikipedia είναι μία ανοικτή συμμετοχική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, που βασίζεται στο ανοικτό λογισμικό media wiki και σε ορισμένους κανόνες, όπως η παράθεση έγκυρων πηγών και παραπομπών.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ανάδειξη νέων συντακτών στην ελληνική Βικιπαίδεια, ώστε να αναπτυχθεί η εγκυκλοπαίδεια και να αναδειχθεί η ελληνική γλώσσα και ιστορία

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία στον παρακάτω

σύνδεσμο και ολοκληρώστε εύκολα και γρήγορα δήλωση συμμετοχής στο σχετικό πεδίο:

https://www.athensopenschools.gr/proposals/view/1491 (Για τα μαθήματα OpenStreetMap)

https://www.athensopenschools.gr/proposals/view/1501 (Για τα μαθήματα Wikipedia)

Σε όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία τα σεμινάρια θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.