Συμμετοχή στις δράσεις για το Ελληνικό ανοικτό περιεχόμενο

Ενδιαφέρεστε για τα κοινά και το ανοιχτό περιεχόμενο;

Θέλετε να συμβάλλετε στην ανάπτυξη, προώθηση και διάδοση των κοινών;

Σας αρέσει να μοιράζεστε αυτά που ξέρετε;

Έχετε διάθεση, όρεξη και χρόνο να οργανώνετε εκείνες τις δράσεις που θα θέλατε να δείτε να υλοποιούνται (και δεν έχει βρεθεί κάποιος άλλος να το κάνει για σένα!);

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμμετέχετε στην προώθηση των δράσεων για τον εμπλουτισμό του ελληνικού ανοικτού περιεχόμενου.

  • Να συμμετέχετε άμεσα στην συγγραφή λημμάτων της Wikipedia: Διαλέξτε ένα μαθησιακό αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και αρχίστε να εμπλουτίζετε την Ελληνική wikipedia, ή δείτε τα λήμματα τα οποία προτείνει η ελληνική κοινότητα στη σελίδα της wikipedia Τι μπορείτε να κάνετε και επικεντρωθείτε σε αυτές τις κατηγορίες. Στην wikipedia o καθένας μπορεί διαδικτυακά να δημοσιεύσει άμεσα περιεχόμενο, αρκεί να ακολουθήσει τους βασικούς κανόνες που καθορίζονται από την κοινότητα της wikipedia.
  • Να συμμετέχετε άμεσα στον εμπλουτισμό του OpenStreetmap. Εάν διαθέτετε ένα GPS τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συλλέξετε δεδομένα και με τα εργαλεία που θα βρείτε εδώ να τα προσθέσετε στην συλλογή μας. Εάν πάλι δεν έχετε κάποιο GPS τότε επίσης μπορείτε να βοηθήσετε. Οι τρόποι για να το κάνετε αυτό περιγράφονται εδώ.
  • Να διοργανώσετε μέσω του φορέα σας εργαστήρι(workshop) για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia  και του OpenstreetMap  συμπληρώνοντας αυτήν την φόρμα.
  • Να συμμετέχετε ενεργά στην κοινότητα του ellak.gr και του mycontent.ellak.gr, συμμετέχοντας στις ομάδες εργασίας, ή αρθρογραφώντας για θέματα ανοικτού περιεχομένου στις σελίδες και τα blogs της κοινότητας. Ως μέλη της κοινότητας μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις και τα sites του ellak.gr, στα οποία  μπορείτε να γράψετε και να υποβάλετε άρθρα για δημοσίευση.  (Αναλυτικές οδηγίες δημοσίευσης άρθρου δείτε εδώ ). Μην ξεχνάτε ότι όλα τα άρθρα που υποβάλλετε, δημοσιεύονται κάθε μήνα στο ενημερωτικό δελτίο που αποστέλλεται από την ΕΕΛ/ΛΑΚ  σε περίπου 48000 εγγεγραμμένους χρήστες.
  • Παράλληλα μπορείτε να εγγραφείτε και στην λίστα «MyContent. Στην λίστα mycontent εγγράφονται όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για δράσεις ανοιχτού περιεχομένου που υλοποιούνται στην Ελλάδα και διεθνώς.

Δείτε επίσης: