ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Γιορτή Βικιπαίδειας!

WikipediaΟλοήμερη εορταστική εκδήλωση για τη Βικιπαίδεια διοργανώνεται την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από το Σχολείο Βικιπαίδειας, με την υποστήριξη εθελοντών συντακτών της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας και της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ). Η δράση χρηματοδοτείται από το Wikimedia Foundation.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη, στην αίθουσα Δ10: «Δεξαμενές Καθαρισμού» στις 10.00 το πρωί. Θα περιλαμβάνει διαφορετικές δράσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως: παρουσιάσεις πρωτοβουλιών, διαλέξεις, εργαστήριο καθώς και έκθεση.

Ειδικότερα, στο πρώτο επίπεδο της αίθουσας θα πραγματοποιηθούν:

  • Παρουσιάσεις σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν τη συγγραφή στη Βικιπαίδεια από τους μαθητές ως εκπαιδευτική πρακτική. Απονομές και κοινή συνέντευξη των σχολείων (εκπρόσωποι & μαθητές). Συμμετέχουν: 24ο Γυμνάσιο Αθηνών, Γυμνάσιο Καρλοβασίων (skype), 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, 3ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας.

 

  • Παρουσιάσεις φορέων που διεξήγαγαν δράσεις προώθησης και εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας. Συμμετοχές: ΕΕΛ/ΛΑΚ, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Postscriptum

 

  • Εκπαίδευση ενηλίκων – Η συγγραφή στη Βικιπαίδεια ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Συμμετοχές: Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δράσεις Εμπλουτισμού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, Σχολείο Βικιπαίδειας ενηλίκων στην Καισαριανή.

 

  • Παρουσιάσεις ομάδων εμπλουτισμού (Κέντρο ΦΙλελεύθερων Μελετών), έμπειρων συντακτών της Βικιπαίδειας και μαθητών του Σχολείου ενηλίκων

 

  • Σεμινάριο για τη Βικιπαίδεια από τους εκπαιδευτές του Σχολείου Βικιπαίδειας

 

  • Εργαστήριο συγγραφής στη Βικιπαίδεια

 

Στο δεύτερο επίπεδο της αίθουσας θα λειτουργεί Έκθεση των δράσεων με επιπλέον συμμετέχοντες το Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και συντάκτες της Βικιπαίδειας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σε όσους συμμετάσχουν στο σεμινάριο και εκπονήσουν με επιτυχία λήμμα στη Βικιπαίδεια θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Leave a Comment