ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Samos@Wikipedia project: Δράση εμπλουτισμού της wikipedia με άρθρα και περιεχόμενο για τη Σάμο

Θέλεις να γράψεις για τη Σάμο; Έλα στο “Samos@Wikipedia”.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (http://www.icsd.aegean.gr/ ) συμμετέχει στον εμπλουτισμό της ελληνικής, αλλά και της αγγλόφωνης, Βικιπαίδειας με άρθρα και περιεχόμενο για τη Σάμο.

samoswiki

Το Samos@Wikipedia Project είναι μια πρωτοβουλία από τους φοιτητές του τμήματος Βασίλη Πολατίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Μιχαήλ Μάριο Χατζηαναστασιάδη, Σπυρανδρέα Κατωπόδη και Χρήστο Τόκη, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη, στα πλαίσια μαθήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ομάδα αναζητά εθελοντές συνεργάτες που μπορούν να συνεισφέρουν. Εθελοντής μπορεί να είναι κάθε πολίτης που αισθάνεται ικανός να συμβάλλει στη συγγραφή κάποιου άρθρου για την ιστορία και το παρόν της Σάμου, περιγράφοντας κάποιο μνημείο, κάποιο ιστορικό μέρος, ή κάποιον σημαντικό άνθρωπο της Σάμου, στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Απαιτείται μόνο δυνατότητα σύνδεσης στο Internet – η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση και εργαλεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα: http://bit.ly/samosatwikipedia μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στη σελίδα που διατηρεί η ομάδα στο Facebook: http://facebook.com/samosatwikipedia

 

Leave a Comment