ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Εκδήλωση για το Ανοιχτό λογισμικό και τη Wikipedia στα Ιωάννινα

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ (www.eellak.gr) και η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μμ. με τίτλο: “Ανοιχτό λογισμικό και η Wikipedia στα ελληνικά».open-source-software-wikipedia-2008-5-728

Στην εκδήλωση ο  κ. Θεόδωρος Καρούνος, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ θα παρουσιάσει τις δράσεις του Οργανισμού και μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναφερθούν και θα παρουσιάσουν τις δράσεις που γίνονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε θέματα ανοιχτού  λογισμικού.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο Εξοικείωσης,  Συγγραφής και Επιμέλειας άρθρων στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia από τον συντάκτη της κ. Σωτήρη Κιλάφη, Συνεργάτη του Οργopen_source_day_conference_logoανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ.

Η εκδήλωση που θα είναι ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου για τα θέματα που αφορούν το ανοικτό λογισμικό θα συμβάλει στη αύξηση της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη δημιουργία λημμάτων για την Ελληνική Wikipedia σε επιστημονικούς κλάδους που αυτό θεραπεύει αλλά για σε θέματα σχετικά με την Ήπειρο, τα Γιάννενα, την Ιστορία και τον πολιτισμό τους κ.α.

Καλούμε τα μέλη της Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας αλλά και Ενδιαφερόμενους από κάθε μεριά της Ηπείρου να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην προβολή του Πανεπιστημίου και της περιοχής μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλείστε για την καλύτερη οργάνωση του εργαστηρίου να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση  παρακολούθησης.

Leave a Comment