ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Συνεισφορά εξοπλισμού από το ΕΔΕΤ στην παγκόσμια πρωτοβουλία του OpenStreetMap

Με την παραχώρηση ενός tile cache server στο OpenStreetMap, το Eθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας συνεισφέρει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για τη δημιουργία και ελέυθερη διάθεση γεωχωρικών δεδομένων (geospatial data). Ο tile cache server αποθηκεύει tiles (πλακίδια) των γεωγραφικών χαρτών που έχουν ήδη αναζητηθεί από τους χρήστες ανά τον κόσμο, εξασφαλίζοντας έτσι ταχύτερη απόκριση στην άντληση των γεωχωρικών δεδομένων.

Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν όλοι οι πολίτες ανά τον κόσμο.

Το OpenStreetMap αναπτύσσεται από μια κοινότητα χαρτογράφων που συνεισφέρουν εθελοντικά και διατηρούν ανοικτά δεδομένα σχετικά με δρόμους, μονοπάτια, και πολλά περισσότερα, σε όλον τον κόσμο. Οι συνεισφέροντες χρησιμοποιούν αεροφωτογραφίες, συσκευές GPS, και τοπικούς χάρτες χαμηλής τεχνολογίας για να εξασφαλίσουν την ακρίβεια των χαρτών ιδιαίτερα για απομακρυσμένες περιοχές.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από σημαντικούς οργανισμούς και Πανεπιστήμια. Ο server που παραχώρησε το ΕΔΕΤ στεγάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικά στοιχεία για τον tile cache server του ΕΔΕΤ μπορείτε να δείτε εδώ .Τους εν ενεργεία tile servers του OpenStreetMap, μπορείτε να τους δείτε εδώ.

 

Πηγή άρθρου: https://grnet.gr/

Leave a Comment