ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Earth 2018

To Wikimedia Community User Group Greece σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki, διοργανώνει εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του ελληνικού σκέλους του διεθνούς διαγωνισμού Wiki Loves Earth 2018.

Spending 24 h to Greek Mountains

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

Το Wiki Loves Earth είναι διαγωνισμός φωτογραφίας και συνεισφοράς περιεχομένου, που απευθύνεται σε φωτογράφους (ερασιτέχνες και μη) οι οποίοι φωτογραφίζουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους στην Ελλάδα και τα επιφορτώνουν με ελεύθερη άδεια στη Βικιπαίδεια και συγκεκριμένα στο αποθετήριο εικόνων Wikimedia Commons, με στόχο την ενημέρωση και τον εμπλουτισμό των διαδικτυακών εγχειρημάτων που υποστηρίζονται από το Wikimedia Foundation, όπως η Βικιπαίδεια, με φωτογραφίες των φυσικών μνημείων και των προστατευόμενων εκτάσεων στο έδαφος της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση θα παραδοθούν βραβεία αξίας 400, 300, και 200 ευρώ στους τρεις πρώτους νικητές του διαγωνισμού και από ένα πόστερ με τη φωτογραφία με την οποία συμμετείχαν στους πρώτους δέκα. Παράλληλα, θα βραβευτούν και οι δυο νικητές του μαραθώνιου εικονογράφησης λημμάτων στη Βικιπαίδεια. Πέρα από τη βράβευση θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για το ανέβασμα και την χρήση εικόνων στη Βικιπαίδεια και το Wikimedia Commons.

  • Το Wikimedia Community User Group Greece είναι από το 2013 επίσημα αναγνωρισμένο από το Wikimedia Foundation ως ομάδα χρηστών Wikimedia στην Ελλάδα, αποτελείται από εθελοντές και ασχολείται με εξωστρεφείς δραστηριότητες προώθησης της Wikipedia και προσέλκυσης νέων δημιουργών και περιεχομένου.
Πληροφορίες
Wiki Loves Earth
Wikimedia Community User Group Greece
Wikimedia Foundation
Τίτλος εκδήλωσης

Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Earth 2018

Διεύθυνση

GOETHE-INSTITUT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Βασ. ‘Ολγας 66 54014 Θεσσαλονίκη

 

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr

Leave a Comment