ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Διαγωνισμός Λημματογράφησης Wiki Loves EU

H Inter Alia, το GLAM Hack και η Wikimedia Community User Group Greece, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, συνδιοργανώνουν -για πρώτη φορά φέτος- τον μαραθώνιο λημματογράφησης Wiki Loves EU στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μάη).

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια από την 1η Μάη 2019 έως τις 9 Μάη 2019 και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία, την επεξεργασία και τον σημαντικό εμπλουτισμό των λημμάτων της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας σχετικά με την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα αναδειχθούν τρεις νικητές και νικήτριες με βάση το μεγαλύτερο όγκο προστιθέμενου υλικού. Η επιλογή των νικητών και των νικητριών θα γίνει από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από το προσωπικό της Inter Alia και από μέλη του GLAM Hack και της Wikimedia Community User Group Greece.

Ο πρώτος νικητής ή η πρώτη νικήτρια θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), τον Οκτώβριο του 2019, προκειμένου να παρακολουθήσει το τελικό συνέδριο της δράσης: “A new narrative for Europe: Bringing more union into the European Union”, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Europe for Citizens της Ευρωπαϊκής Ένωσης.* Οι άλλοι δύο νικητές ή οι άλλες δύο νικήτριες του διαγωνισμού θα λάβουν δωροεπιταγές αξίας €150 και €100 ευρώ αντίστοιχα.

 

Κανόνες

Τα λήμματα, καθώς και οι προσθήκες περιεχομένου σε υπάρχοντα λήμματα, που υποβάλλονται για το διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να αφορούν την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος λημμάτων, ο οποίος ωστόσο δεν είναι δεσμευτικός.
  • Να έχουν δημιουργηθεί από τα μεσάνυχτα (00:01) της 1ης Μάη 2019 έως τις 23:59 της 9ης Μάη 2019.
  • Να έχουν προστεθεί τουλάχιστον 300 λέξεις, χωρίς να υπολογίζονται πρότυπα ή λεζάντες εικόνων.
  • Να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Βικιπαίδειας, για παράδειγμα, την εγκυκλοπαιδικότητα, την επαληθευσιμότητα, και τη μορφοποίηση.
  • Να είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα και να μην είναι μεταφρασμένα από αυτόματους μεταφραστές.
  • Να μην παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.
  • Η υπηρεσία “Αποστολή e-mail στο χρήστη” να είναι ενεργοποιημένη.
  • Οι διοργανωτές δεν μπορούν να βραβευτούν.

Πληροφορίες:

Ψηφιακός Διαγωνισμός Λημματογράφησης Wiki Loves EU

Διάρκεια: 1 Μάη 2019 – 9 Μάη 2019

Γλώσσα: Ελληνικά

Σελίδα Διαγωνισμού στη Βικιπαίδεια: https://el.wikipedia.org/wiki/Βικιπαίδεια:Wiki_Loves_EU

Σελίδα Διαγωνισμού στο Facebook: https://www.facebook.com/events/2302920343308906/

Hashtags: #WikiLovesEU #EuropeDay

Λογότυπο Διαγωνισμού: Wiki loves EU logo RGB transparent backgroundCC BY-SA 4.0

Σχεδιασμός Λογοτύπου Διαγωνισμού: Boroka Balint

Leave a Comment