ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Αποτελέσματα διαγωνισμού λημματογράφησης Wiki Loves EU

Wiki loves EU logo RGB transparent background.png
WM CUG GR.png

Ο διαγωνισμός δημιουργίας και ανάπτυξης λημμάτων Wiki Loves EU που διεξήχθη από την 1η Μάη 2019 έως και τις 9 Μάη 2019 έχει ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτού δημιουργήθηκαν 36 λήμματα και επεκτάθηκαν άλλα 5 από 6 χρήστες. Συνολικά προστέθηκαν πάνω από 24.000 λέξεις νέων πληροφοριών.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Inter Alia, το GLAM Hack και τη Wikimedia Community User Group Greece, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μάη).

Σκοπός ήταν ο εμπλουτισμός των λημμάτων της Ελληνικής Βικιπαίδειας σχετικά με την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.

Όπως είχε ανακοινωθεί αναδεικνύονται τρεις νικητές με βάση το το μεγαλύτερο όγκο προστιθέμενου υλικού στα σχετικά λήμματα. Αυτοί είναι οι χρήστες

  1. Reda Raouchaia  (ταξίδι στο Βουκουρέστι)
  2. Spouliasis  (δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ)
  3. Mika kts  (δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ)

Θυμίζουμε ότι η απονομή Βραβείων για τον Ψηφιακό Διαγωνισμό Wiki Loves EU θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00-21:00, στη Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, 10033, Αθήνα). Η είσοδος είανι ελεύθερη και βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία μεταξύ των Βικιπαιδιστών και όλων όσων ενδιαφέρονται να μάθουν το το εγχείρημα της Βικιπαίδειας.

Πηγή άρθρου: planet.ellak.gr , Wikimedia Greece

 

Leave a Comment