ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ: Δημιουργοί – Αρθρογράφοι και Κόμικς 

Με την παρούσα πρόσκληση, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε ανθρώπους που προσφέρουν ενεργά στο χώρο των κόμικς και των εικαστικών τεχνών και που μπορούν να δώσουν την πολύτιμη ματιά τους τόσο με εικαστικές δημιουργίες και συνθέσεις (π.χ. κόμικς ή εικονογράφηση) είτε με αρθρογραφία με μεστό λόγο, πληρότητα και εκπαιδευτική αξία για συνεισφορά στο e-περιοδικό της πύλης μας My.Aegean.gr.

Η πύλη My.Aegean.gr (ίδρυση: 2003) αποτελεί μια εθελοντική μη-κερδοσκοπική δράση, που προάγει την έννοια της εθελούσιας συνεισφοράς και η οποία εκκινήθηκε και λειτουργεί ως φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ωστόσο, με το πέρας των ετών και καθώς το εγχείρημά μας ωριμάζει και διευρύνεται, επιθυμούμε να αγκαλιάσουμε ολοένα και περισσότερους χώρους και θεματικές, με διάθεση εξωστρέφειας, που να μην εξαντλείται μονάχα στα όρια του ιδρύματός μας. Σε αυτό βοηθά και ένα αρκετά ενδιαφέρον και πολυποίκιλο αναγνωστικό κοινό, επισκεπτών και ενδιαφερόμενων που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα σύνολο αρθρογραφίας ποικίλης ύλης που ήδη διατηρούμε.

Αν θα θέλατε λοιπόν να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας, θα ήταν χαρά μας να στείλετε τις ιδέες σας, σκέψεις και κείμενα ή/και δημιουργίες σας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σετ αρθρογραφίας και δημοσιεύσεων (π.χ. και στην περίπτωση εικονογραφήσεων, κόμικς κλπ) σε τακτική ή περιστασιακή βάση.

Σημειώνουμε πως η στόχευσή μας είναι προς ένα ποικίλων αφετηριών κοινό, (που μπορεί να έχει εμπειρία και γνώση ή και όχι), περί του χώρου των τεχνών και εν προκειμένω, των κόμικς. Θα βρείτε μερικές πληροφορίες στη σελίδα εδώ: http://my.aegean.gr/web/about-emagazine.html. Μεριμνούμε ήδη από το 2009 ώστε τα άρθρα μας να δημοσιεύονται εγγενώς με άδεια χρήσης Creative Commons BY-SA, μια άδεια «ανοιχτού τύπου» που συνιστά προσφιλή και για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αξιοποίηση, ενώ πρόσφατα έχουμε δημιουργήσει και μια στήλη – αφιέρωμα για υποδοχή δημοσιεύσεων – εικονογραφήσεων. Ειδικά για αυτήν την στήλη, σκεφθήκαμε να επιλέξουμε ελαφρώς πιο «κλειστές» άδειες Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs, καθώς πιστεύουμε πως ίσως προσφέρει λίγο παραπάνω αυστηρότητα-προστασία ως προς το πρωτογενές έργο που -δυνητικά- δημοσιεύεται.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για ό,τι πιστεύετε πως μπορείτε να προσφέρετε που μπορεί να σταθεί χρήσιμο λιθαράκι για τον εμπλουτισμό των θεματικών ενοτήτων του e-Περιοδικού μας!

Ένα πολύ μικρό υπόδειγμα πρόσκλησης προς εικονογράφους βρίσκεται στο νήμα συζήτησης εδώ: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-34428.html#34428 ανοιχτό για προτάσεις επίσης και σκέψεις από όσες-όσους το επιθυμούν. Το σκέλος της αρθρογραφίας μπορεί βέβαια να σταθεί οριζόντια, γειτνιάζοντας αυτό το κάλεσμα, με άρθρα που μπορούν να ενταχθούν και σε κάποια από τις άλλες Στήλες ( http://my.aegean.gr/web/columns.html ) του e-Περιοδικού μας, όπως π.χ. Τέχνη, Κριτικές, Παρουσιάσεις-Αφιερώματα ή Συνεντεύξεις, πολύ ενδεικτικά…


Μερικές πληροφορίες για την προσπάθειά μας θα βρείτε, ενδεικτικά παρακάτω.

Για το e-Περιοδικό:
http://my.aegean.gr/web/about-emagazine.html
http://my.aegean.gr/web/columns.html

Για την ομάδα-προσπάθειά μας γενικά:
http://my.aegean.gr/web/about.html
http://my.aegean.gr/web/history.html
http://my.aegean.gr/web/faq.html
http://my.aegean.gr/web/press-kit.html

Leave a Comment