ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Περισσότερες από 87.000 εικόνες με ανοιχτές άδειες χρήσης από το Μουσείο J. Paul Getty

Το περασμένο καλοκαίρι το Μουσείο J. Paul Getty ξεκίνησε το Πρόγραμμα Ανοιχτού Περιεχομένου διαθέτοντας 4600 εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις συλλογές Getty,  ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή.

Πριν λίγο καιρό, το Getty, πρόσθεσε άλλες 77.000 εικόνες στον κατάλογο Open Content. Από αυτές τις εικόνες, 72.000 προέρχονται από τη συλλογή Foto Arte Minore, μια πλούσια γκαλερί φωτογραφιών ιταλικής τέχνης και αρχιτεκτονικής, που τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο και λόγιο Max Hutzel (1911-1988).

Το Getty πρόσθεσε επίσης στο αρχείο άλλες 4.930 εικόνες ευρωπαϊκών και αμερικανικών ταπισερί που χρονολογούνται από τα τέλη του 15ου έως τα τέλη του 18ου αιώνα.

Όλες οι εικόνες στο πρόγραμμα Getty Open Content – τώρα συνολικά 87.000 – μπορούν να ληφθούν και να χρησιμοποιηθούν με ανοικτή άδεια χρήσης, ανεξάρτητα από το αν είστε μελετητής, καλλιτέχνης, λάτρεις της τέχνης ή επιχειρηματίας. Το Getty ζητάει μόνο να  αναφερετε την πηγή της εικονας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της πλήρους συλλογής μεταβαίνοντας στο Getty Search Gateway. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στις εικόνες μέσω των ιστοσελίδων της Συλλογής του Μουσείου.

Πηγή άρθρου: http://www.openculture.com

Leave a Comment