ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Διαγωνισμός της Wikipedia για τα 80 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940, με τον οποίο η Ελλάδα ενεπλάκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον οποίο ακολούθησε η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα και η Κατοχή.

Στα πλαίσια της επετείου αυτής διοργανώνεται μαραθώνιος επεξεργασίων σχετικά με λήμματα σχετικά με την ιστορία της Ελλάδας την περίοδο από την ένταξη της στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 28 Οκτωβρίου 1940 έως και την επίσημη λήξη της κατοχικής περιόδου στις 12 Οκτωβρίου του 1944.

Έλληνες στρατιώτες με αποστασιόμετρο στο μέτωπο της Αλβανίας.jpg

Συγκεκριμένα διοργανώνεται διαγωνισμός λημματογράφησης με δημιουργία νέων λημμάτων και επέκταση υπαρχόντων καθώς και διαγωνισμός προσθήκης πηγών και παραπομπών σε ήδη υπάρχοντα λήμματα.

  • Η δράση θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου 2020 (00:00 UTC) έως και την 31η Οκτωβρίου (23:59 UTC).
  • Εάν έχετε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τη δράση, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές, ξεκινώντας μια σχετική ενότητα στη σελίδα συζήτησης της δράσης.
  • Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Wikimedia User Group Greece.

Διαγωνισμός παράθεσης πηγών

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

One thought on “Διαγωνισμός της Wikipedia για τα 80 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

  1. Δυστυχώς η Wikipedia ελέγχεται και δεν είναι πραγματικά ελεύθερη σε ό,τι αφορά λήμματα με πολιτικό ή ιστορικό περιεχόμενο. Μπορεί οποιοσδήποτε να προσθέσει τεκμηριωμένεες πληροφορίες με βιβλιογραφική αναφορά αλλά αν δεν αρέσει στον εκάστοτε υπεύθυνο το διαγράφει. Το πρόβλημα είναι πως διαγράφει πάντα με το ίδιο “πνεύμα”.

Leave a Comment