ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Εργαστήριο στη Βιβλιοθήκη Αταλάντης, μέσω τηλεδιάσκεψης

Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας δημοτών του Δήμου Λοκρών, την ΕΕΛ/ΛΑΚ και το Δήμο Λοκρών, πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 το 2ο Εργαστήριο Wikipedia, με θέμα: « Ο Δήμος Λοκρών στη Wikipedia», στο Αναγνωστήριο και το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με χαιρετισμό του κ. Μπάμπη Εγγλέζου μέσω Skype, της κ. Μαρδίτσας Ζεκεντέ-Καρέντζου, προϊσταμένης της Α.Δ.Β. Αταλάντης και του κ. Ιωάννη Μπονόβα Αντιδημάρχου αρμοδίου σε θέματα Παιδείας του Δήμου Λοκρών. Στη συνέχεια ο κ. Ηλίας Καρέντζος, εκπρόσωπος της Ομάδα Εργασίας παρουσίασε το όλο εγχείρημα της συγγραφής των λημμάτων της Wikipedia με ειδικό θέμα το Δήμο Λοκρών.

Το Α΄ μέρος του Εργαστηρίου υποστήριξε εκ μέρους της Wikipedia o συντάκτης της Wikipedia κ. Μάνος Κεφαλάς  σε συνεργασία με τον κ. Ηλία Καρέντζο και εκ μέρους της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης ο κ. Παναγιώτης Κουκοβέτσος, αποσπασμένος εκπαιδευτικός. Παρουσιάσθηκε η χρηστικότητα της Wikipedia και ο τρόπος εμπλουτισμού των λημμάτων της.

Με την ολοκλήρωση του Α΄ μέρους έγινε διάλειμμα για καφέ και οι παρευρισκόμενοι φιλοξενήθηκαν στο Νέο Αναγνωστήριο της Α.Δ.Β.

Στο Β΄ μέρος υποβλήθηκαν ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν από τον κ. Κεφαλά, και συνέχισε την εκδήλωση ο Ηλίας Καρέντζος με την παρουσίαση των λημμάτων Λοκροί, Αταλάντη, Δήμος Λοκρών κ.α. με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων να κορυφώνεται λόγω της τοπικής ιστορίας και της συγγραφής της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία, τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, των τοπικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Λοκρών, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Α. Δ. Β. Αταλάντης και μαθητές.

 Το σύνολο των συμμετεχόντων ανήλθε σε 40 άτομα, λόγω των περιορισμένων θέσεων εργασίας, συγκεκριμένα 14 άτομα στο ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ και 26 άτομα στο Αναγνωστήριο και τον χώρο εξυπηρέτησης-δανεισμού της Βιβλιοθήκης. Τηρήθηκε λίστα αναμονής για 30 ακόμη φίλους της wikipedia.

 Η διάχυση της πληροφορίας και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας έγινε:

  • έντυπα: με αποστολή Προσκλήσεων, ανάρτηση αφισών,

  • ηλεκτρονικά: με αποστολή e-mail,και ειδικότερα

  • ανακοινώσεις: στην ιστοσελίδα της Α.Δ.Β. Αταλάντης, στο facebook

  • στα τοπικά ΜΜΕ Lokris News (http://lokrisnews.blogspot.com/) και

  • διανομή φυλλαδίων και

  • τηλεφωνική ενημέρωση σε προσωπικό επίπεδο

στους συμμετέχοντες έγινε διανομή τετραδίων, σελιδοδεικτών, φυλλαδίων της Wikipedia και χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης, από τη Βιβλιοθήκη Αταλάντης.

Η αφίσα της εκδήλωσης:

Leave a Comment