ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Επαφές ΕΕΛ/ΛΑΚ με ΑΕΙ και ΤΕΙ για το Wikipedia Ambassador Program

Στο πλαίσιο της “Πρωτοβουλίας για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά” η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ξεκινήσει επαφές με όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας, αρχής γενομένης από τα μέλη της.

Σκοπός των επαφών αυτών είναι η συνεργασία με καθηγητές που ενδιαφέρονται για τη Wikipedia και επιθυμούν να την εντάξουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στις εργασίες των φοιτητών και των σπουδαστών.

Οι επαφές γίνονται με τον υπεύθυνο Αντιπρύτανη του κάθε ιδρύματος και στόχος της ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καθηγητές στο πρόγραμμα Wikipedia Ambassador Program

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έστειλε ήδη επιστολές σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με σκοπό να κινητοποιήσει τις πρυτανικές αρχές και να τις ενημερώσει σχετικά με το πρόγραμμα αυτό.

Ήδη οι επαφές με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ), με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΟΠΑ), αλλά και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς οι αρμόδιοι Αντιπρυτάνεις έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή τη δράση.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν οι επαφές με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αρχής γενομένης από τα τρία παραπάνω ΑΕΙ (ΕΚΠΑ,ΟΠΑ,ΑΠΘ) και θα οργανωθούν συναντήσεις με τους καθηγητές, στις οποίες θα συζητηθούν τρόποι που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, για την αξιοποίηση της Wikipedia από τα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και η συμμετοχή των καθηγητών στο Wikipedia Ambassador Program

 

 

 

 

4 thoughts on “Επαφές ΕΕΛ/ΛΑΚ με ΑΕΙ και ΤΕΙ για το Wikipedia Ambassador Program

  1. Πρόθεση μας είναι οι ίδιοι οι καθηγητές, ακόμα και οι φοιτητές, των ΑΕΙ και ΤΕΙ, εφ’ όσον είναι συντάκτες της Wikipedia και το επιθυμούν, να μπορούν να γίνουν και Wikipedia Ambassadors. Φυσικά όταν θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ (υπολογίζουμε γύρω στο Σεπτέμβριο), θα υπάρξει και πρόσκληση στην κοινότητα, ώστε όποιο μέλος θέλει, να μπορεί να συμμετάσχει και να βοηθήσει με όποιο τρόπο νομίζει καλύτερα.

Leave a Comment