ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό στις ψηφιακές δεξιότητες

Mερικοί άνθρωποι, είτε τους γνωρίζεις είτε όχι, είναι αποκλεισμένοι από καθημερινές ασχολίες επειδή δε διαθέτουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

Η τεχνολογία προχωράει ολοένα και πιο γρήγορα. Τι γίνεται όμως με όσους μένουν πίσω;

To ευρωπαϊκό έργο This is IT έχει δημιουργήσει τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια “Prepare IT”, “Start IT”, “Teach IT”. Το “Start IT” είναι ένας ιδανικός τρόπος εισαγωγής στην ψηφιακή εποχή.

Στόχος είναι να μάθουν σε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, πως να χρησιμοποιούν τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας) για να βελτιώσουν και να διευκολύνουν τη ζωή τους, αποκτώντας πρόσβαση σε νέα μέσα πληροφόρησης, επικοινωνίας και χρήσιμα εργαλεία.

Το “Start IT”:

  • Προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για βασικές γνώσεις στις ΤΠΕ
  • Παρουσιάζει και επεξηγεί όλα τα εργαλεία της σύγχρονης εποχής (internet, email, επεξεργασία κειμένου, social media κ.ά.)
  • Δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για τη χρήση βασικών εργαλείων ΤΠΕ

Το εγχειρίδιο είναι πολύ απλό, κατανοητό και το μοιραζόμαστε με όλους (θα το βρεις και εσύ συνημμένο). Μπορείς να το προωθήσεις σε δικούς σου ανθρώπους που δε γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά εργαλεία ή να τους εκπαιδεύσεις και να τους βοηθήσεις να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Το εγχειρίδιο αυτό είναι μόλις η αρχή. Τα εγχειρίδια “Prepare IT” και “Teach IT” θα σου δείξουν το πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις νέους χρήστες των ΤΠΕ πιο εύκολα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μπορείς να κατεβάσεις όλο το υλικό που έχουμε δημιουργήσει εδώ (δωρεάν).

Θέλεις να βοηθήσεις ακόμα περισσότερους ανθρώπους; Μπορείς να συμμετάσχεις στο δίκτυο This is IT. Δες παρακάτω το πώς αλλά και τα οφέλη του να είσαι εθελοντής στο This is IT.

Πηγή: www.epixeiro.gr

Leave a Comment